Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Jobb bordaív alatti furcsa...

Jobb bordaív alatti furcsa érzés mi lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem mondanám fájdalomnak, túlzottan kellemetlennek sem, inkább diszkomfortosnak. Nem folyamatos, inkább visszatérő, 2-5 percenként. Nem tart tovább 5-10 másodpercnél, aztán elmúlik. Bőven tudok aludni tőle, sőt, estére nagyjából el is múlik - ill. mindennapi teendőimben egyáltalán nem akadályoz. Nyomásra nem érzékeny a terület.

Érdekes, hogy alkohol fogyasztásakor, hétvégén egy összejövetelkor teljesen elmúlt egy estére (vagy nem éreztem) - aztán másnap reggel ugyanúgy folytatta. Öt napja, teljesen ugyanolyan - se jobb, se rosszabb. Az étkezés nem befolyásolja.

A székletem? Hát, jó kérdés, mert IBS-D-vel élek 10+ éve, így abban sincs érdemi változás.

Úgy érzem, hogy kicsit túlterheltem a szervezetemet az ünnepek alatt, mert múlt héten egy túlzásba vitt reggeli estére idézte elő (rengeteg zsír, koleszterin, szinte kenyér nélkül).

Szerintetek mi lehet a gond? Ez is egy újabb IBS-tünet? Esetleg vegyek be rá valami görcsoldót?

Nem érzem olyan vészesnek a dolgot, hogy orvoshoz menjek vele.

Előre is köszönöm!

jan. 13. 09:24
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
A jobb bordaív alatti diszkomfort érzet lehet az epehólyag, máj túlterhelése vagy irritáció jele, de IBS-tünetként is megjelenhet
jan. 13. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!