Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi a további teendő ebben az...

Mi a további teendő ebben az esetben? Az elmúlt pár hónapban is éreztem, hogy a tejtermékek fogyasztása után enyhén fájdogál vagy puffad a hasam..

Figyelt kérdés

...ezért nem is iszok tejeset, nem igazán fogyasztok tejterméket, bár néha kis mennyiségben pl. pár darab apró sajtos poginál nem vettem észre ilyen tüneteket. Ételallergia tesztet megcsináltattam, ami negatív lett tehéntejre.

Tegnap aztán egy fél kis doboz gyümölcsjoghurtot ettem és annyira ment tőle a hasam, hogy már a hideg is rázott, görcsölt az egész gyomrom.Ízre is jó volt, illetve a szavatossága is bőven jó volt. Mégis allergiás lennék a tejre? Merre induljak el tb-s rendelés irányába? 30 éves vagyok, az elmúlt pár hónapon kívül sosem volt problémám a tejtermékekkel.

jan. 1. 04:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Laktóz érzékenység lehet esetlegesen (az az ételallergia teszt nem tudom kimutatta -e).

Teendő: háziorvoshoz elmész, elmondod ezeket neki, valószínűleg gasztroenterológiára ad beutalót.

jan. 1. 04:46
 2/2 anonim ***** válasza:

A laktóz inrolerancia az egy enzim hiánya és nem allergia. Így az allergia teszt, ami ellenanyagokat tud kimutatni, nem erre való.

De saját magad is igazolhatod. Veszel a patikában egy jó minőségű laktáz készítményt. Tejes étel előtt 20 perccel beveszed a tablettát.

Ha olyankor nem lesz tüneted, vagy csak minimális, akkor ez a bajod.

Kivizsgálni amúgy hidrogén kilégzési teszttel lehet. Arra gastroenterológus küld. Őhozzá meg a háziorvos.

jan. 1. 09:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!