Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez minek tudható be?

Ez minek tudható be?

Figyelt kérdés

Én főtt ételt és meleg innivalót nem eszek/nem iszok hétközben, csak hétvégén. Ekkor viszont néha reggelente szokott lenni egy nagyon furcsa érzésem.

Étkezés után egy idő után elkezd fokozatosan nyomni a hátam, de nem mindenhol, hanem mintha valamiféle villával nyomkodnák (tehát szakaszos helyeken). Ez eltart kb. 10-15 percig, majd elmúlik, utána jó minden. Miért van ez?

#hát nyomása #időszakos kellemetlen érzés
dec. 18. 04:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Gőzöm sincs, de én ellátogatnék vele a dokihoz. Talán egy szakképzett orvos többet tud mondani erről, mint néhány arc és név nélküli random figura egy netes fórumon.
dec. 18. 06:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem elég hülyeség 5 napig szendvicseken élni.
dec. 18. 20:47
 3/8 A kérdező kommentje:
2#: Igazad van, de oka van...
dec. 18. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:

#1-es vagyok.

Kérdező, ha azt mondanám, hogy valószínűleg minden alkalommal, amikor ilyen nyomást éreztél a hátadon, csak a puszta szerencse mentett meg egy komoly szívrohamtól... akkor elmennél a dokihoz kérni egy beutalót kardiológiára? Csak kérdezem. Ez komolyan érdekel. Vagy még akkor is inkább a GyK-tól várnád a választ?

dec. 19. 02:02
 5/8 arpi1969 ***** válasza:
almát egyél éjjel nappal sokat. akkor minden rendben lesz. ez tuti. egyébként a legfontosabb dolgokra itt kapod a legjobb válaszokat, ez is bisztos
dec. 20. 00:43
 6/8 A kérdező kommentje:

Oké, lehet, hogy igazatok van, de akkor ez egyben a társadalom IQ-szintjét is mutatja, hogy ilyen okosak vagyunk? Tele "jóakaró, bölcs" egyedekkel <5#:)>.

Akkor ezek szerint inkább szórakozásért lenne ez az oldal?

Az 1# legalább korrekt volt.

dec. 20. 03:04
 7/8 anonim ***** válasza:

#1-es vagyok.

Figyelj, vannak olyan dolgok, amikre ez az oldal jó, és van, amikre nem.

Ha csőtörés van nálatok, mit csinálsz? Szakembert hívsz. Ha a kocsid elromlik és be se indul? Elviteted egy szakemberhez. Ha a számítógéped folyton kékhalálozik, és a mobilodról böngészve már az összes fellelhető megoldást végigpróbáltad a netről, mit csinálsz? Elviszed egy számítógépes szakihoz.

A te eseted tipikusan az a kategória, amihez szerintem már szakember segítségére van szükség, mert a te problémád nagyon elüt egy sima "amióta zsíros ételeket eszem, erős a gyomorsavam, szerintetek van összefüggés?" szintű kérdésektől. Én is kb. úgy táplálkozom mint te, évek óta heti 1-3 alkalommal fogyasztok meleg ételt, a kávét és a teát is hidegen fogyasztom, de én puszta lustaságból - viszont teljesen elvagyok így, és soha nem éreztem olyasmit, ami nálad felmerült. De ha nálam ilyen felmerülne, hogy főtt étel fogyasztása után elkezd nyomni a hátam, én azonnal rohannék a dokihoz. A főtt étel alapvető részét kéne h képezze az emberi életnek. Oké, hogy nálad nem így alakult, de ettől eltekintve SEM volna szabad a testednek így reagálnia főtt étel fogyasztására, legalábbis szerintem.

Ez az oldal azért jött létre, hogy segítsük egymást, ebben teljesen igazad van. És abban is, hogy ma már 70-80%-ban egy vicc az egész oldal. Ha szétnézel, van egy csomó trollkérdés és trollválasz, sok válaszoló elbagatellizálja mások komoly kérdéseit, és így tovább. De az ilyen jellegű kérdések, mint a tiéd, meghaladják az internetes fórumos tanácsadás hatáskörét. Mégis sokan írnak ki ilyen kérdéseket, amelyeknél csak szakember tudna segíteni, és igen, ez valahol a társadalom értelmi képességeit tükrözi - és most nem téged akarlak minősíteni vagy degradálni, mert szerintem te értelmesebb vagy a "hol kell bekapcsolni a fészbukot" kaliberű kérdezőknél, te csak simán nem ismered annyira az emberi szervezetet, hogy a saját állapotodban rejlő veszélyt felmérd.

Pár hónapja tett ki valaki egy kérdés arról, hogy a fogán annyira lejött már a fehér fogzománc, és látszik a fogának a sárga része. Mi volt a kérdése? Hogy a zománcvisszaépítő csodaszerek valóban működnek-e. A fogorvosos témát tudatosan kerülte, végül beismerte h fél elmenni a fogászatra. Hát erre most mi lehet mondani? És folyamatosan jönnek az ilyen kérdések, ahol egyértelmű h mit kéne csinálni, egyértelmű h mi nem tudunk segíteni, és fixen szakember kéne. De rengeteg az olyan kérdező is, aki ha ilyen helyzetbe kerülne, mint ez, akinek lejött a zománc a fogáról, nem tudná h mit kéne csinálnia - és ezt érts úgy h eszébe nem jutna h fogorvoshoz kéne mennie, és ezt szó szerint értem. Nálad kicsit árnyaltabb a helyzet annyiban h szemmel nem látható tüneteket produkálsz, viszont a tünetek jellege és a körülményeik már szokatlanok szerintem annyira, hogy szakember segítségét kérd.

Szóval a kérdésedre röviden a válasz: igen, a társadalom elég jelentős része értelmileg a béka segge alatt van. De világszerte, nemcsak hazánkban. Sok külföldi fórumot is olvasok, kis fórumokat is, és világszerte látom az értelmi sötétséget.

dec. 20. 13:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm 7#.
dec. 20. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!