Nyelési probléma, negatív leletek. Mitől?
Nyelési nehézséget érzek a torkomban közvetlenül az ádámcsutka mellett baloldalt. Az orromon keresztül benéztek a torkomba, azt mondták nincsen semmi gond. A vérképem tökéletesen egészséges. Gasztroenterológiára csak több mint egy hónappal későbbre kaptam időpontot. Mitől lehetnek ezek a tünetek? Másnál is fordult már elő ilyen?
Főleg üres nyeléskor zavaró. Olyan mintha egy gombóc lenne a torkomban. Evés és ivás közben könnyen nyelek, mert az anyag nyomul lefelé. Azzal nincsen gond. Viszont ez a "gombóc" olyan mintha néha nagyobb lenne, néha meg kisebb. Amikor sokáig keveset eszek, vagy nem eszek, akkor alig érzem. Viszont ha sokat eszek, vagy nem vizet, hanem cukros vagy lúgosabb italokat iszok, akkor utána nagyon érződik a tünet és elég zavaró. Fájdalommal nem jár, csak irritálja a torkom, köhögést, krákogás vált ki olykor. Valamint olyan mintha folyamatosan csurogna a váladék a torkomban.
A Neten egyetlen ilyen panaszt találtam, de azt tíz éve írták és nincsen kapcsolat megadva a cikk beküldőjéhez. Neki évekig tartott és szintén minden lelete negatív volt. Ő is észrevette az étkezéssel való összefüggést, mert a mandulája kivétele után két hétig alig evett és szinte teljesen elmúlt neki. Ahogy újra táplálkozott, visszatért.
Tehát ha valaki tapasztalt volna ilyesmit, vagy tudná mi lehet és hogy lehet megoldani, az remélem lesz olyan kedves és megírja. Előre is köszönöm!
Első körben ajánlom,hogy függeszd fel a tejtermékek fogyasztását,figyeld meg megmaradnak e a panaszaid.
Valamint refluxra nézesd meg magad mindenképpen.
Több tippem igy látatlanban nincs.A gombóc lehet pszichés is.
Köszönöm a választ! A tejtermékeket fel tudom függeszteni, amúgy sem fogyasztok túl sokat belőlük. Egy próbát megér.
Viszont gyomorsavra szedtem gyógyszert négy héten át, mert a háziorvosom is arra gyanakodott. Az első héten mintha javul volna kicsit, de utána ismét ugyanolyan lett mint előtte. Lehet, hogy csak a placebo hatás miatt éreztem jobbnak, vagy tényleg pszichés az egész. Remélem azért sikerül megoldani. Még egyszer köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!