Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Magas a vérnyomásom. Mi rá a...

Magas a vérnyomásom. Mi rá a gyógymód?

Figyelt kérdés
Veszélynek vagyok kitéve? Nem akarok elkezdeni tablettázni.
tegnap 13:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mennyire magas.
tegnap 13:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire magas?

Alaphangon: Nincs dohányzás, nincs koffein (se kávé, se fekete tea, se kóla, az energia italokat úgy kerüld, mint a mérget, amúgy az is), nincs zsíros kaja, minden nap 30 perc mozgás, gyaloglás pl. (nem séta), napi legalább egy adag zöldség (nyersen, párolva), inkább csak fehér hús fogyasztása, ha súlyfelesleg van, annak leadása.

Amennyiben elsődleges magas vérnyomásod van, ott nem fogod tudni kerülni a gyógyszert. Amúgy meg nem akarás kérdése, mert ha nem állítják be normál szintre a vérnyomásod, akkor az hosszú távon nagy károkat tesz a szervezetedben. Engem a múltkor vizsgált a szemész és rákérdezett a vérnyomásomra (magas, de kezelt), mert látja a szememen. Ha meg nem elsődleges a magas vérnyomás, akkor kezelni kell azt, amiért magas.

tegnap 13:20
 3/7 A kérdező kommentje:

150 körül. Nem vagyok dagadt.

Téged mivel kezelnek?

tegnap 13:24
 4/7 anonim ***** válasza:

150 körül az mennyit jelent pontosan? Mert a 145/82-re 70-es pulzussal tényleg nem kell semmi gyógyszer.

Nekem 210/110 volt, amikor kezelni kezdtek, elsődleges magas vérnyomásom van, nem voltam kövér és sportoltam, viszont dohányoztam és kávéztam, amit akkor azonnal abbahagytam, azóta sem élek vele. Most 120/80 körüli, 68 a pulzusom. Gyógyszereket szedek, kb. 1 év volt, mire sikerült beállítani a gyógyszerezésem, mert sok mindenre allergiás voltam. Ezt a gyógyszer kombinációt még 2017 óta szedem és úgy tűnik bevált, persze a fent említett megszorításokkal.

tegnap 13:35
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igyál több vizet, rakd le a bagót, ha dohányzol, igyál kevesebb alkoholt, ha iszol. Lehet nem kell rá gyógyszer, de életmódváltás igen, orvoshoz ha ezzel elmész tuti tabit ír fel.
tegnap 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem írták lehet elég lesz csak egy életmód váltás, ha nem olyan vészes a helyzet. A koffeines dolgokat kerüld, ha dohányzol azt is tedd le, zsíros olajos ételek mellőzése, sok gyümölcs és zöldség, sport, sok folyadék.
tegnap 15:29
 7/7 A kérdező kommentje:
4-es: melyik hatóanyag kombinációt szeded?
tegnap 18:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!