Az 5 napos krumplis tésztát ha megette valaki és ízre illetve szagra, kinézetre semmi baja nem volt, lehet szalmonellát kapni? Tehát ha romlott ételt eszünk lehetünk szalmonellasak?
A szalmonella általában nyers vagy nem kellően átsült állati eredetű ételekben, például nyers tojásban, csirkében vagy más húsfélékben fordul elő. A krumplis tészta, ha megfelelően elkészült és tárolt, nem jellemző forrása a szalmonellának.
Ha az étel szaga, íze és kinézete rendben volt, és az elkészítése és tárolása is biztonságosan történt, akkor a szalmonella fertőzés kockázata alacsony. Romlott étel fogyasztása viszont különböző más élelmiszer eredetű betegségeket okozhat, de a szalmonella nem a leggyakoribb oka ezeknek.
Mindig érdemes odafigyelni az ételek tárolására, azok eltarthatósági idejére, és a megfelelő higiéniai gyakorlatokra az ételek elkészítése és tálalása során. Ha bármilyen kétsége vagy gyanúja van egy étel állapotával kapcsolatban, a legjobb, ha nem fogyasztja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!