Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért egyre gyakoribb, hogy...

Miért egyre gyakoribb, hogy csomó ember mániákusan figyelgeti az egészségét Pesten?

Figyelt kérdés

Vércukrot méreget, vérnyomást 2 naponta, méregtelenít, laborra járkál évente félevente, alapbetegségek nélkül. Trackeli az alvását, a stressz szintjét, a pulzusát monitorozza folyamatosan. A vidéki velem egykorú barátaim nem ilyenek, de az összes pesti igen,és nekem ez nagyon szokatlan, nem ebben nőttem fel. 25-30 évesek vagyunk.

Hiányzik az az időszak, amikor még tudtunk műszerek nélkül levegőt venni, meg elmenni biciklizni, stb. De sporthoz is ilyn olyan monitor pulzusmérő véroxigén amikor kb 5 kilométert tekerünk

Komolyan így élik le az emberek az életüket a városban, ilyen szigorúan éa izgulnak mindenen?

Maszkról nem is beszélve, a mai napig többen hordják elővigyázatosságból.

26/L

okt. 7. 09:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Mert ezek most divatos dolgot. Szerintem ha nem beteg valaki ebben az életkorban, évente egy labor bőven elég. A többinek szinte semmi értelme. Az nem baj, ha időről időre nőgyógyászhoz elmennek, hisz van ami inkább a fiatalabbakat érinti.
okt. 7. 10:13
 2/17 anonim ***** válasza:
0%

Sok mindenki mentális egészségén nyomott hagyott a covid, függetlenül attól, hogy beteg volt-e vagy sem. Nem kell őket megszólni ez miatt.

A másik meg az, hogy vidéken annyira nem figyelnek az emberek az egészségükre, hogy már csak akkor mennek el orvoshoz, ha a fél lábuk leszakadt... Ez a fajta egészségtudat nagyon káros, fontos lenne legalább évente pl általános vérvételre,orvosi vizsgálatra elmenni, abból sok minden kiderül. A szűrővizsgálatokról már nem is beszélve.

Vidéki vagyok.

okt. 7. 10:15
 3/17 A kérdező kommentje:
Évente laborra nem járok mert nincs mit nézni rajta, de hpv oltott vagyok és évente tesztelek. A nőgyógyásszal is rendszeres kontaktban vagyok.
okt. 7. 10:23
 4/17 A kérdező kommentje:
De én is azt látom, hogy a covid miatt nagyon megváltoztak az emberek
okt. 7. 10:23
 5/17 anonim ***** válasza:
30%
Mert tudják, hogy az egészségügy csődbe ment, ha megbetegednének, az a biztos halált jelenti.
okt. 7. 14:48
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Vezeted egy nagy excelben, hogy mit csinálnak a pestiek?
okt. 7. 19:19
 7/17 A kérdező kommentje:
Nem, de napi szinten hallom ezeket mindenkitől :D
okt. 7. 19:48
 8/17 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Nekem meghalt a feleségem, az orvosi/ egészségügyi ellátás hiányosságai miatt. Nem szeretnék ugyanígy járni. Pesti vagyok, de ugyanezt tenném Sopronban, vagy Kazincbarcikán is. Szóval nem csak Pesten vannak gondok, hanem mindenhol a határainkon belül.
okt. 8. 08:33
 9/17 anonim válasza:
50%
Más sem folyik a médiából mint, hogy minimum évente menj el szűrésre. Nincs min meglepődni. Ezen kívül folyamatosan romlik az emberek egézségi állapota.
okt. 8. 08:52
 10/17 anonim ***** válasza:
68%

"Évente laborra nem járok mert nincs mit nézni rajta"

Ez mekkora baromság! Én is így voltam vele, aztán hirtelen olyan szívritmuszavarom lett, hogy a mentő jött értem. Visszagondolva lehet nem lett volna rossz egy általános vizsgálatból megtudni, hogy a TSH-val nagyon nem stimmel valami, meg lehetett volna egy hatalmas adag stresszt előzni+ kitudja meddig voltam kezeletlen pajzsmirigy beteg.

okt. 8. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!