Tényleg nem lehet emelni a bizoprolol adagomon?
Figyelt kérdés
12 éve magas a pulzusom. 7 évig 1x5mg bizoprololt szedtem... 5 éve 2x5mgot szedek.. mondtam háziorvosnak hogy lehetne e úgy hogy reggel 10mg este pedig 5mg azt mondta nem!!! Semmiképp sem. Mert a maximális adag a 10mg naponta. Üzemorvosommal beszéltem ő szerinte nincs igaza a háziorvosnak mert lehet emelni max 15-17.5mg-ig. most mit tegyek? Be vettem 3 napja 10mgot reggel este 5mgot és így már 65 a pulzus. De háziorvos semmikep sem ír ki még egy dobozzal .szept. 28. 10:08
1/2 Ypszilon1980 válasza:
Ezért kell szakorvoshoz menni, ő ad egy javaslatot és az alapján neki kötelessége kiírni. Bár azt nem tudom, hogy éppen a Bisoprolol max kedvezményes felírása mire vonatkozik, lehet az csak 10mg-ig van naponta, ezt nem tudom, itt lehet valami ellentmondás. A leírása szerint a max adag 20mg lehet naponta, de a kardiológus nekem is 10et mondott anno. Vagy akkor le kellene másra cserélni, amiben van nagyobb adagolási lehetőség.
2/2 anonim válasza:
A metoprolol akár 200 mg-ig is emelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!