Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez a vérnyomás magasnak számít?

Ez a vérnyomás magasnak számít?

Figyelt kérdés

Általában 150/85 80 körüli szokott lenni a vérnyomásom, ettől kicsivel alacsonyabb (140-150 között) vagy kicsivel magasabb (150-156 között) szokott lenni. A családban azt mondják ez magas, menjek el orvoshoz, ismerősök szerint viszont nincs semmi baj a vérnyomásommal. Mikor 150 feletti, azt már én is szoktam érezni, ilyenkor rossz a közérzetem, szorongáshoz hasonló érzésem van. Szerintetek ez magas vagy nem?

34/F

aug. 28. 09:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Persze, hogy magas, ha rendszeresen ennyi!
aug. 28. 10:04
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Menj el a kardiológiára. Nem biztos, hogy kell gyógyszer. Ha meg úgy ítéli meg, egy ACE-gátlót elfogadhatsz, attól semmi bajod nem lesz.
aug. 28. 10:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Rendszeresen ennyi, 140-150 között szokott lenni általában.
aug. 28. 10:51
 4/10 anonim ***** válasza:
49%
Igen, ha rendszeresen ennyi akkor magas. Menj el a háziorvosodhoz.
aug. 28. 11:34
 5/10 anonim ***** válasza:
45%
Háziorvosok nem értenek hozzá, kardiológushoz menj.
aug. 28. 12:16
 6/10 A kérdező kommentje:
A kardiológiára viszont beutaló kell, amit a háziorvos ad. :)
aug. 28. 12:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Vagy ott a magán... de igen, inkább kérnék beutalót, minthogy rosszul kezeljenek.
aug. 28. 12:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Az életkorodat tekintve magas.
aug. 28. 14:00
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
Azt állítani, hogy a háziorvosok nem értenek hozzá, enyhén szólva túlzás. A magasvérnyomás csökkentését zömmel a háziorvosok végzik és jól! Ők is 6 évig járnak egyetemre, ők is tanulnak a szakvizsgához plusz 2 évet. Ha minden magasvérnyomásos beteg kardiológiára menne, akkor a kardiológusok soha nem mennének haza. Azt pedig, hogy milyen vérnyomáscsökkentőre van szükség, majd az orvos eldönti, nem itt a GYIK-on kell eldönteni, hogy mit kell szedni.
aug. 28. 17:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Azért egy ACE-gátlót toleráló páciensnek elsőre egy ARB terápiát indítani szerintem túlzás. (saját tapasztalat)

Egyébként szeretném megjegyezni, hogy több tanulmány szerint (ugyan vannak ellentmondásosak is) az ARB-k nem előzik meg a szívelégtelenséget.

aug. 28. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!