Mi okozza hogy nem bírom az alkoholt?
Figyelt kérdés
Sörnél erősebbet nem bírok inni. Egyszerűen a keserűsége miatt egyből hányingerem lesz.
Még a kis meggyes alkoholos pralinétól is.
2x volt olyan még régebben hogy megittam fél üveg royal-t, és mind a két esetben végig hánytam az éjszakát és úgy szédúltem tőle hogy alig találtam ki a wc-hez de közben tudtam mindent, tehát nem hiszem hogy részeg lehettem.
Ezek az élmények miatt megutáltam az alkoholt vagy miért nem bírom meginni?
aug. 25. 20:42
1/5 anonim válasza:
Van aki érzékeny az alkoholra. Ilyenkor már a legkisebb mennyiség is rosszullétet okoz.
2/5 retektorta válasza:
Gyakorolni kell, menni fog az. Kezdd édes piákkal, pl. vodkanarancs, amit olyanra keversz, hogy még jól esik.
4/5 anonim válasza:
Az alkoholt egy májenzim bontja a mérgező acetaldehidre. Ennek a dehidrogenáz enzimnek azonban vannak olyan változatai (izoenzimek), amik eltérő sebességgel bontják acetaldehidre az alkoholt. Jellemzően az ázsiai népességben gyakrabban fordulnak elő az alkoholt gyorsan bontó izoenzimek, de természetesen bármely más népcsoportban is vannak ilyenek, őbennük gyorsabban keletkezik a mérgező acetaldehid, tehát érzékenyebben reagálnak az alkoholra. Ezen változtatni nem lehet, ez a tulajdonság öröklődik. Ennek az ellenkezőjére is van példa, akik az alkoholt lassan bontó dehidrogenáz enzimmel rendelkeznek, ők alig éreznek valamit az alkohol (acetaldehid) mérgező hatásából, mert csak lassan keletkezik náluk acetaldehid.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Baráti körben ha isznak akkor gàznak érzem hogy én kólázgatok ameddig ők döntik a feleseket
Max úgy bírok meginni egy felest ha 2 decis pohárban felhúzom kólával.
aug. 25. 22:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!