Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mennyi algopyrint szedhetek be?

Mennyi algopyrint szedhetek be?

Figyelt kérdés
Nagyon fáj a fogam,jövőhéten megyek fogorvoshoz.már 2algopyrint bevettem.előtt elmult amikor az elsőt bevettem.most megint fáj,bevettem mégegyet.nem sok ez?
2009. jan. 6. 21:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

Algopyrint kb 5 óránként vehetsz be. kb 4-5 egy nap. Inkább próbálj ki mást, mert teljesen tönkre teszi a gyomrod.

viszont ha ennyire fáj a fogad ne várj vele jövőhétig, menj el sürgősségel akár holnap bárkihez aki fogad.

2009. jan. 6. 21:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem amikor nagyon fájt a fülem, max. 4-et vehettem be, de az nagyon a max! Inkább hívj fel ügyeletet és kérd ki a tanácsukat!
2009. jan. 6. 21:04
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Cataflam sokkal jobb,mint az algopyrin.
2009. jan. 6. 21:11
 4/14 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.letört a leghátsó fogam fele,szabadon áll a gyökér,azért fáj szerintem ennyire.de nagyon félek a fogorvostól.amiket felváltva csinálok:lidocain spray,meleg vizes palack az arcomra,pálinkával öblögetés.lehet,hogy ebből holnap fogorvos lesz!
2009. jan. 6. 21:22
 5/14 anonim ***** válasza:
76%

Voltaren Dolo-t ajánlok. Ugyan az a hatóanyaga, mint a Cataflamnak (Diklofenak Kálium 50mg), csak kevesebb van benne (12,5mg), meg vény nélkül is kapható.

Nekem idáig max. erősségű fogfájdalomra 2 db egyszerre bevéve elég volt.

Fogfájásra van még az Antineuralgica gyógyszer is. De a Voltaren Dolo jobb szerintem.

(knor)

2009. jan. 6. 21:25
 6/14 anonim ***** válasza:

"szabadon áll a gyökér" > esetleg próbálj arra a helyre rágógumit tömni (persze enni azzal nem tudsz)), így elzárni a külvilágtól, ha időlegesen is.

Jó fogfájásra a szegfűszeg is, rágcsálni kell.

Vagy: fokhagyma pépesítve a fájó helyre (fogínyre) kenve.

Valamint furcsa, de hatásos fogfájdalomcsillapító még a külsőleg alkalmazott (arcbőrre, kb. oda mint ahol a fájós fog van) nagyon erős mentol tartalmú krémek használata. (pl. némely sportkrémek ilyenek, amik HŰSÍTVE hatnak. amik melegítenek, azok nem jók!) Én ezt használtam, mikor szükséégem volt rá:

[link]

Nagyon jó krém!

És persze amint lehet, fogorvos!

(knor)

2009. jan. 6. 21:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerre 2-nél többet ne vegyél be, és egy nap max. 3-szor, ha nagyon nem bírod 4x. Javasolnék más fájdalomcsillapítót is, esetleg ha van Contramal azt meg lehetne próbálni. Vagy Diclofenac/Voltaren/Cataflam 50mg-ot vegyél be hogy vmit használjon. A voltaren dolo ebbe az esetbe kb. 1 levéllel ér vmit, szóval ne azt válaszd.

HOLNAP FOGORVOS! Nem kell féln, magadon segítesz, ha elmész

2009. jan. 6. 21:34
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha nagyon gyorsan múlasztani kell, akkor tehetsz rá egy-két csepp nagyon erős alkoholt, az átmenetileg elérzésteleníti az adott területet. Ilyen lehet erős mentolos szájvíz (amiből normálisan vízbe kellene tenni pár cseppet), esetleg lehet kapni boltokban tiszta alkoholt (az italok készítésére használható fajta), ezeket 87 és 96 fokos erősségben forgalmazzák tudtommal.
2009. jan. 6. 21:53
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

az előttem lévő válaszolónak üzennék, hogy mindkettő általa ajánlott gyógyszer vényköteles. Míg a Voltaren Dolo nem vényköteles, akár azonnal kiváltható, nem kell előtte orvoshoz menni feliratni.

Azért - mivel nem ismertem - kikerestem a Contramal hatóanyagát (nem tűnik rossznak):

A tramadol (Contramal) egy, a központi idegrendszerben ható, fájdalomcsillapító. Opiát receptor agonista. Fájdalomcsillapító hatásának nagyobb részét (70%) az idegsejtek szerotonin és noradrenalin-visszavételének gátlásával éri el. Ezért nem nagyon van hozzászokás.

A Voltaren Dolohoz visszatérve szerintem az a jó benne, hogy kisebb adagos, többet bármikor be lehet venni belőle (a megengedett napi dózist figyelembevéve), míg a Cataflanból pl. nehézkes csak az 1/4-edét bevenni, ha elég annyi is. Nekem a legnagyobb fogfájdalmamra (volt sok, sajnos) is elég volt 2 x 12,5mg diklofenak-kálium. Akkor minek vettem volna be 50mg-ot??

A diklofenák-kálium az ún. nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszercsalád tagja. A nem szteroid gyulladáscsökkentők, így a diklofenák-kálium is fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással rendelkeznek. Hatását a ciklooxigenáz enzim gátlása révén, a prosztaglandin-szintézis gátlásán keresztül fejti ki. Gátolja a vérlemezkék aggregációját is.

(knor)

2009. jan. 6. 21:54
 10/14 anonim ***** válasza:
az előző válaszomban említett "előttem válaszoló" a most előttem válaszoló előtti. :-) (legalább valami száma lehetne a válaszoknak, hogy hivatkozni lehessen rá...)
2009. jan. 6. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!