Mennyi algopyrint szedhetek be?
Algopyrint kb 5 óránként vehetsz be. kb 4-5 egy nap. Inkább próbálj ki mást, mert teljesen tönkre teszi a gyomrod.
viszont ha ennyire fáj a fogad ne várj vele jövőhétig, menj el sürgősségel akár holnap bárkihez aki fogad.
Voltaren Dolo-t ajánlok. Ugyan az a hatóanyaga, mint a Cataflamnak (Diklofenak Kálium 50mg), csak kevesebb van benne (12,5mg), meg vény nélkül is kapható.
Nekem idáig max. erősségű fogfájdalomra 2 db egyszerre bevéve elég volt.
Fogfájásra van még az Antineuralgica gyógyszer is. De a Voltaren Dolo jobb szerintem.
(knor)
"szabadon áll a gyökér" > esetleg próbálj arra a helyre rágógumit tömni (persze enni azzal nem tudsz)), így elzárni a külvilágtól, ha időlegesen is.
Jó fogfájásra a szegfűszeg is, rágcsálni kell.
Vagy: fokhagyma pépesítve a fájó helyre (fogínyre) kenve.
Valamint furcsa, de hatásos fogfájdalomcsillapító még a külsőleg alkalmazott (arcbőrre, kb. oda mint ahol a fájós fog van) nagyon erős mentol tartalmú krémek használata. (pl. némely sportkrémek ilyenek, amik HŰSÍTVE hatnak. amik melegítenek, azok nem jók!) Én ezt használtam, mikor szükséégem volt rá:
Nagyon jó krém!
És persze amint lehet, fogorvos!
(knor)
Egyszerre 2-nél többet ne vegyél be, és egy nap max. 3-szor, ha nagyon nem bírod 4x. Javasolnék más fájdalomcsillapítót is, esetleg ha van Contramal azt meg lehetne próbálni. Vagy Diclofenac/Voltaren/Cataflam 50mg-ot vegyél be hogy vmit használjon. A voltaren dolo ebbe az esetbe kb. 1 levéllel ér vmit, szóval ne azt válaszd.
HOLNAP FOGORVOS! Nem kell féln, magadon segítesz, ha elmész
az előttem lévő válaszolónak üzennék, hogy mindkettő általa ajánlott gyógyszer vényköteles. Míg a Voltaren Dolo nem vényköteles, akár azonnal kiváltható, nem kell előtte orvoshoz menni feliratni.
Azért - mivel nem ismertem - kikerestem a Contramal hatóanyagát (nem tűnik rossznak):
A tramadol (Contramal) egy, a központi idegrendszerben ható, fájdalomcsillapító. Opiát receptor agonista. Fájdalomcsillapító hatásának nagyobb részét (70%) az idegsejtek szerotonin és noradrenalin-visszavételének gátlásával éri el. Ezért nem nagyon van hozzászokás.
A Voltaren Dolohoz visszatérve szerintem az a jó benne, hogy kisebb adagos, többet bármikor be lehet venni belőle (a megengedett napi dózist figyelembevéve), míg a Cataflanból pl. nehézkes csak az 1/4-edét bevenni, ha elég annyi is. Nekem a legnagyobb fogfájdalmamra (volt sok, sajnos) is elég volt 2 x 12,5mg diklofenak-kálium. Akkor minek vettem volna be 50mg-ot??
A diklofenák-kálium az ún. nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszercsalád tagja. A nem szteroid gyulladáscsökkentők, így a diklofenák-kálium is fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással rendelkeznek. Hatását a ciklooxigenáz enzim gátlása révén, a prosztaglandin-szintézis gátlásán keresztül fejti ki. Gátolja a vérlemezkék aggregációját is.
(knor)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!