Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » SOS fülmosás/fütisztítás?

SOS fülmosás/fütisztítás?

Figyelt kérdés

Teljesen kétségbe vagyok esve! Be van dugulva a jobb fülem, egyszer már mostàk ki kb 10 ève, tökéletes lett. Azt hittem, most is kimossák és kész. Elmentem magánrendelésre és ez a nő paraffin olajozni akart, meg hogy èn csepegtessek napokig. Otthagytam, nyilván. Google-ben utàna olvastam, az összes orvosi rendelő ezeket alkalmazza: vizzel teli fecskendő (fülmosás), szívó vagy ilyen hajlított fém eszköz.

Miért nem lehet egyszerűen kimosni???

Ott hagytam 26 ezret a konzultációra. A fülemmel nem történt semmi. Megállapította a nő, hogy igen, nagyon el van dugulva. Kösz. Azért mentem….

Lecseszett, hogy miért nem tisztítom a fülem rendszeresen. Aki nem cseppent 2 hetente paraffin olajat a fülébe, az nem tisztítja rendesen a fülét! Na itt mondtam, hogy elég. Ki az, aki 2 hetente olajat cseppent a fülébe egész életében???

Hova mehetnèk Szegeden, aki rendes fül-orr-gègèsz és kimossa a fület? Honnan tudjam előre, hogy ki fogja-e mosni vagy megint szarakodunk olajjal? Annyira jól kimosták anno, de nem emlékszem az orvos nevére, bár már akkor is idősebb volt, lehet már nem is dolgozik. Kihez menjek????

Menjek SZTK-ba simán????

Kérlek, adjatok tanácsot!

Köszönöm

2024. júl. 31. 09:48
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
22%
Talán fogadd el egy szakértő tanácsát.
2024. júl. 31. 09:58
 2/24 anonim ***** válasza:
28%
Én mindig a sima SZTK-ba mentem, mert ugye ha reggel úgy ébredtem, hogy el van dugulva, és rettenetesen zavart, akkor ugye sürgős a dolog. Igaz, a rendelés első pár percében oda kellett érni, különben már nem kaptam volna sorszámot. Így vártam 30-50 percet és 5 perc alatt kimosták. Én kérdeztem, mit tehetnék, hogy ne duguljon el, de azt mondták, ha hajlamos vagyok erre, akkor ez van, menjek, ha kell, az otthoni szerek kb. semmit nem érnek.
2024. júl. 31. 10:15
 3/24 anonim ***** válasza:
32%
Nem értelek, mi a bajod az olajos fülmosással? Vannak vény nélkül kaphato (olajos és sos vizes) fülmoso folyadékok. Nekem is elöfordul néha, hogy eldugul. Ilyenkor vásárolok gyogyszertárban, használom az elöirás szerint, és fél-egy évre letudva.
2024. júl. 31. 10:16
 4/24 anonim ***** válasza:
33%
Én eddig akárhová mentem mindenhol szívóval szedték ki a fülzsírt vagy csipesszel. Kérjél kifejezetten fülmosást.
2024. júl. 31. 10:49
 5/24 A kérdező kommentje:

itt Szegeden már alig van olyan fül-orr gégész, aki fület mos! itt mindenki már “audiológus”, meg szédülès, komolyabb halláskárosodások, stb. Ráadásul aug 26-ra kaptam magànba időpontot egy másikhoz.

A mai magàn orvos is èpp a nyaralása előtt tudott fogadni reggel ( akiről beszéltem)

Felhivtam 3 magánkórházat és nincs augusztus vègèig időpont, fülmosással meg a legtöbben már nem foglalkoznak.

Ezért kèrdeztem, hogy akkor hova a fenébe menjek már

2024. júl. 31. 11:14
 6/24 A kérdező kommentje:

4-es:

írtam, h nem tudok fülmosást kérni, mert magánban eddig egyik fül-orr-gégèsz se véget fülmosást

2024. júl. 31. 11:16
 7/24 A kérdező kommentje:
se végez”
2024. júl. 31. 11:17
 8/24 anonim ***** válasza:
És miért nem mész el egy sima SZTK-ba?
2024. júl. 31. 12:38
 9/24 A kérdező kommentje:

mert az lett volna a legutolsó. Ha megtehetem, hogy magánba menjek, akkor természetesen inkább oda megy az ember, nem?

az sztk-ban félek, hogy elbasszák a fület/fülmosást :-/

( pl jobban bedugul, úgy marad, stb)

vagy alaptalan a félelmem?

2024. júl. 31. 12:42
 10/24 anonim ***** válasza:
Szerintem egy fülmosás pont az, amit SZTK-ban is rendesen, gyorsan meg tudnak csinálni. Nem egy agysebészet.
2024. júl. 31. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!