Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért vagyok ennyire fáradt?

Miért vagyok ennyire fáradt?

Figyelt kérdés

6 évet dolgoztam vendéglátásban, heti 4x 12-14 órát. Bírtam, szerettem, főleg hajnalig dolgoztam, így megszoktam, hogy későn fekszem, későn kelek.

Az alvásigényem nagy, ha ébresztő nélkül kelek, képes vagyok 9-10-11 órát is aludni.

Az utóbbi egy évben nem dolgoztam sehol, semmit. Elkezdtem vállalkozni, heti 3 óra munka és van annyi fizetésem, mint korábban, így nagyon elkényelmesedtem.

Mindig itthon vagyok, sehova nem megyek, havi 1-2x edzek max, de ott is hamar elfáradok. 24 órából 23-at fekszek, ülök, alszok.

Szeptemberben kezdem az orvosi egyetemet, ahol iszonyat kemény 6 évem lesz, úgy, hogy sose szerettem tanulni, utálok olvasni, stb.

Mivel ráérek, beiratkoztam egy nyelvsuliba, intenzív, napi 4 óra, de minden hétköznap.

A felkelés heti 2x nem megy 8 kor, hiába állítok ébresztőt. Ha pedig bemegyek tanulni, ott tudok figyelni végig, de onnantól olyan vagyok, mint a mosott szar.

Második nap elmentem edzeni is 2 órát, majd hazaestem délután 5-re. Azonnal elaludtam, 12 óra múlva keltem hajnali 5-kor.

Tegnap is voltam, sok házit adnak, de erőm nincs már belenézni, és másnapra kéne. Emellett a konyhám már hányás, ahogy kinéz, halmozom egy hete a mosatlant, mindenem szanaszét.

Sosem volt ilyen, és nem tudom miért lehet ez.

Hogyan lehet visszaszokni? Hogyan legyen energiám, kedvem?

29 éves vagyok, és mégis iszonyat fáradékony és lusta.

Napi 4-5 órás tanulás annyira leterhel szellemileg, hogy nem tudok aznap mást csinálni. Fog ez változni, csak csinálni kell? Vagy minél idősebb az ember, annál nehezebb?

júl. 4. 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:
57%

"Szeptemberben kezdem az orvosi egyetemet, ahol iszonyat kemény 6 évem lesz, úgy, hogy sose szerettem tanulni, utálok olvasni, stb."

Biztos, hogy kell neked az orvosi? Mert ebből a mondatból az jön le, hogy nem 6 év lesz neked, hanem 7-8... ha egyáltalán befejezed. Még a motivált, friss agyú fiatalok is megcsúsznak.

júl. 4. 10:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha 7-8 év lesz, akkor annyi. Szeretnék orvos lenni igen, és még az elején megoldást találni a problémámra.
júl. 4. 11:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Pár hét és kiderül felvesznek-e. Hogy sikerültek az emeltek?

Ajánlom az omega-3 étrendkiegészítőt, szükség esetén a vizsgaidőszakban meg lehet tolni ginkgo bilobával is.

júl. 4. 11:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Már egyetemista vagyok, csak dékáni kérelemmel passzívon kezdtem az első évet.
júl. 4. 11:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Menj el vérvételre, ez nem tűnik normálisnak. Lehet, hogy pajzsmirigy betegség, vashiány, akármi.

Ha csak néha edzel, miért edzel le egyben 2 órát? Sokkot kap gyakorlatilag a tested. A fokozatosság a kulcs, heti háromszor fél óra pár hétig, majd heti háromszor 1 óra stb.

júl. 4. 12:35
 6/6 anonim ***** válasza:
De ha utálsz tanulni és olvasni, akkor miért a legtanulósabb szakra akarsz menni??
júl. 4. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!