Miért vagyok ennyire fáradt?
6 évet dolgoztam vendéglátásban, heti 4x 12-14 órát. Bírtam, szerettem, főleg hajnalig dolgoztam, így megszoktam, hogy későn fekszem, későn kelek.
Az alvásigényem nagy, ha ébresztő nélkül kelek, képes vagyok 9-10-11 órát is aludni.
Az utóbbi egy évben nem dolgoztam sehol, semmit. Elkezdtem vállalkozni, heti 3 óra munka és van annyi fizetésem, mint korábban, így nagyon elkényelmesedtem.
Mindig itthon vagyok, sehova nem megyek, havi 1-2x edzek max, de ott is hamar elfáradok. 24 órából 23-at fekszek, ülök, alszok.
Szeptemberben kezdem az orvosi egyetemet, ahol iszonyat kemény 6 évem lesz, úgy, hogy sose szerettem tanulni, utálok olvasni, stb.
Mivel ráérek, beiratkoztam egy nyelvsuliba, intenzív, napi 4 óra, de minden hétköznap.
A felkelés heti 2x nem megy 8 kor, hiába állítok ébresztőt. Ha pedig bemegyek tanulni, ott tudok figyelni végig, de onnantól olyan vagyok, mint a mosott szar.
Második nap elmentem edzeni is 2 órát, majd hazaestem délután 5-re. Azonnal elaludtam, 12 óra múlva keltem hajnali 5-kor.
Tegnap is voltam, sok házit adnak, de erőm nincs már belenézni, és másnapra kéne. Emellett a konyhám már hányás, ahogy kinéz, halmozom egy hete a mosatlant, mindenem szanaszét.
Sosem volt ilyen, és nem tudom miért lehet ez.
Hogyan lehet visszaszokni? Hogyan legyen energiám, kedvem?
29 éves vagyok, és mégis iszonyat fáradékony és lusta.
Napi 4-5 órás tanulás annyira leterhel szellemileg, hogy nem tudok aznap mást csinálni. Fog ez változni, csak csinálni kell? Vagy minél idősebb az ember, annál nehezebb?
"Szeptemberben kezdem az orvosi egyetemet, ahol iszonyat kemény 6 évem lesz, úgy, hogy sose szerettem tanulni, utálok olvasni, stb."
Biztos, hogy kell neked az orvosi? Mert ebből a mondatból az jön le, hogy nem 6 év lesz neked, hanem 7-8... ha egyáltalán befejezed. Még a motivált, friss agyú fiatalok is megcsúsznak.
Pár hét és kiderül felvesznek-e. Hogy sikerültek az emeltek?
Ajánlom az omega-3 étrendkiegészítőt, szükség esetén a vizsgaidőszakban meg lehet tolni ginkgo bilobával is.
Menj el vérvételre, ez nem tűnik normálisnak. Lehet, hogy pajzsmirigy betegség, vashiány, akármi.
Ha csak néha edzel, miért edzel le egyben 2 órát? Sokkot kap gyakorlatilag a tested. A fokozatosság a kulcs, heti háromszor fél óra pár hétig, majd heti háromszor 1 óra stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!