Tudtátok, hogy ha belefejelsz 1 labdába 20. 000 agysejted pusztul el?
De jó! Ismét egy hasznos hír...
Csak tudnám, hogy ki számolta meg azt a 20.000 halott agysejtet...
Ez csak sacc alapon megy.
Nem tudom h tudsz-e arról ha ütögeted 1 bizonyos testrészeden a felületet. szintén sejt pusztulást eredményez.(a zöld színfolt jelenti azt elhalt a szövet 1része) persze ez újra termelődik..
Agyban nem tudom h van ez.
18/F
Az agysejtek nem termelődnek újra. Amúgy szerintem ez csak egy városi legenda, már én is hallottam. Erről egy vicces sztori jut eszembe :D Apukámnak van egy haverja aki hajdan nagy piás volt. Elvitték detoxba és ott miután kijózanodik az ember mindig elbeszélget valami orvos/ápoló, hogy egy milyen káros az egészségre nézve. Nála ez így nézett ki kb:
Orvos: tudja, hogy egy ilyen berúgástól x db agysejtje elpusztul?
Erre a csávó elgondolkodik, majd megszólal: az lehetetlen doktor úr, én akkor már rég mínuszba lennék. :D
nem veletlen, hogy a focistak zome hasonloan okos mint egy kaposztalevel... eleve a legtobbjuk mar butan megy oda, s utana meg butul is:D
de nezd meg a bokszolokat... egy boxmeccsen tobbb millio agysejt pusztul el
(es igen az elottem szoloknak, ez nem hulyeseg, ez igy van /hogy 20000 korul azt nemtom pontosan, de pusztulnak/, mas sportoktol is, alkoholtol is, de 22-24milliard agysejtbol 20000 elpusztul az nem olyan veszesen sok, magatol is pusztulnak nem csak a fejeleskor.. oregedestol is stb. es amennyire lehet a tobbi sejt atveszi (vagy probalja atvenni) a kieso sejtek szerepet... ja es egyebkent sem hasznaljuk mind 23milliardot... es persze vannak allitasok hogy az agyunk 2 vagy 5 vagy 10 (es egyeb szamok) %-at hasznaljuk csak... na ha pont csak 10%-ot akkor a 2000 sejt nem olyan sok egy fejeleskor.... ha boffentek egyet akkor is kibofogok par hamsejtet a torkombol :D)
egyebkent az a nagy kulonbseg, hogy az agysejtek nem termelodnek ujra, sot egyebkent is fogynak oregedessel ( http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__6314..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!