20 különböző tételt kért a doki a vérvételen a labortól. Elképzelhető, hogy az - a számomra brutálisan durván rettenetesen soknak tűnő - 20 fiolányi vért jelentsen?
Persze, hozzák a disznóölő kést meg a felmosóvödröt, aztán levesznek 10 liter vért. :)
A valóságban szerintem ez kb. 2 fiola lesz. Vannak mennyiségigényesebb vizsgálatok, de ha csupa ilyen lesz, még akkor is legfeljebb 3 fiola.
Nekem egyszer hoztak vagy 10-nél több fiolát, gondoltam 1-2 biztos az enyém.
Az 5. után kezdtem érteni, hogy ez mind rám vár.
De nem volt gond. Szrintem ezek 0sszesen nincsenek a közelében sem, mint amit egy véradáskor levesznek.
Egy csö 2-8 ml vér. Ha most 20 csövel is vennének, legrosszabb esetben számolva is 160 ml-röl beszélünk. Egy véradáskor 450-et vesznek le.
Nekem rendszeresen egy A4-es oldalnyi leletem van, de az két-három üvegcsét jelent.
És semmi bajom tőle.
A vervétel biztonságos. Nem fognak egy liter vért levenni😃
De am az sem jelent semmit, hogy hany tetelt kért. Attól függ mit kert.
Nekem pl a hematológia vagy 4 fajta bakterialis fertőzest vizsgált plusz Aso titer es nátrium, káliumot valamint összfeherjet. Erre 5 kémcsővel vettek. De pl egy bővített nagylaborra 3 kémcsövet kertek.
De am ilyen 6-7 kémcsőnél többet nem szoktak. Szerintem legrosszabb esetben is 2 dl, amit levesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!