Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 20 különböző tételt kért a...

20 különböző tételt kért a doki a vérvételen a labortól. Elképzelhető, hogy az - a számomra brutálisan durván rettenetesen soknak tűnő - 20 fiolányi vért jelentsen?

Figyelt kérdés

máj. 30. 18:33
 1/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Nem jelent annyit. Egy kémcsővel több vizsgálat elvégezhető. Bár nem tudom mit kértek, de 5-6 lesz szerintem max.
máj. 30. 18:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hozzák a disznóölő kést meg a felmosóvödröt, aztán levesznek 10 liter vért. :)

A valóságban szerintem ez kb. 2 fiola lesz. Vannak mennyiségigényesebb vizsgálatok, de ha csupa ilyen lesz, még akkor is legfeljebb 3 fiola.

máj. 30. 18:40
 3/10 A kérdező kommentje:
2-nek: 4 liter van az emberben, ennyit tudok. Tehát a 10 liter eleve ki van zárva. Csak, hogy mire készüljek, mert holnap amúgy is brutális napom lesz, ez csak a felütés, a startja, a kezdete lesz.
máj. 30. 18:49
 4/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Semmi bajod nem lesz, az a pár kémcső pl. egy nagyrutinnál 3db.,összesen kb. 16ml. Egy kémcső 2-8ml. Nem kell aggódni, utána rögtön enni-inni kell és ennyi.
máj. 30. 18:55
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

Nekem egyszer hoztak vagy 10-nél több fiolát, gondoltam 1-2 biztos az enyém.

Az 5. után kezdtem érteni, hogy ez mind rám vár.

De nem volt gond. Szrintem ezek 0sszesen nincsenek a közelében sem, mint amit egy véradáskor levesznek.

Egy csö 2-8 ml vér. Ha most 20 csövel is vennének, legrosszabb esetben számolva is 160 ml-röl beszélünk. Egy véradáskor 450-et vesznek le.

máj. 30. 19:01
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Közben leírta 4 is. :D
máj. 30. 19:02
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem rendszeresen egy A4-es oldalnyi leletem van, de az két-három üvegcsét jelent.

És semmi bajom tőle.

máj. 30. 19:34
 8/10 anonim ***** válasza:
A teljes vértérkép 5-6 fiola, az a max. Egy véradáson 3x annyit szoktam adni és semmi bajom tőle, egészséges is mert felfrissül a szervezet, jobban is esik a séta hazafele. Ne legyél kislány.
máj. 30. 19:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Bocsánat, 30x...
máj. 30. 19:41
 10/10 anonim ***** válasza:

A vervétel biztonságos. Nem fognak egy liter vért levenni😃

De am az sem jelent semmit, hogy hany tetelt kért. Attól függ mit kert.

Nekem pl a hematológia vagy 4 fajta bakterialis fertőzest vizsgált plusz Aso titer es nátrium, káliumot valamint összfeherjet. Erre 5 kémcsővel vettek. De pl egy bővített nagylaborra 3 kémcsövet kertek.

De am ilyen 6-7 kémcsőnél többet nem szoktak. Szerintem legrosszabb esetben is 2 dl, amit levesznek.

máj. 30. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!