Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha eddig púposan tartottam...

Ha eddig púposan tartottam magam és most elkezdtem odafigyelni a jó tartásra, akkor normális a fájdalom?

Figyelt kérdés
Fáj a talpam, a térdem, itt-ott feszülnek a lábamban az izmok, még talán izomlázam is van. Eddig úgy álltam mint egy kérdőjel. Fejem is elől volt. Sokszor persze még megfeletkezem magamról. Meg kényelmetlen is "szépen" állni. El fog múlni, vagyis megerősödnek jó helyzetben az izmok? Pár tornagyakorlatot is néztem. Az jó lehet?
2024. máj. 20. 15:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Igen, el fog múlni, de azt is tudni kell, hogy az izmok már megrögzültek abban a helyzetben, amihez hozzászoktak. Szóval csak erőből tartani magadat egyenesen nem feltétlenül megoldás. Kellene tornagyakorlatokat végezni, mind erősítést mind nyújtást.

Ami ilyenkor szokott történni a testtel (amikor görnyedsz)

1. A hátsó combizmok megrövidülnek és elgyengülnek.

2. A csípő hajlító izmok elgyengülnek.

3. A derekad alul kiegyenesedik és eltűnik a görbület, és a hátad közepe sokszor fájhat.

4. A belső ferde hasizom megnyúlik és elgyengül.

5. A külső ferde hasizom felső része megrövidül és erősen tart.

6. A mellizmok megrövidülnek.

7. A felső hátfeszítők elgyengülnek.

8. A nyakhajlító izmok meggyengülnek.

9. A nyakbiccentő izmok pedig túldolgoznak és ezért befeszülnek.

Ami megrövidül, azt nyújtani kell. Ami befeszül azt is nyújtani illetve ha lehet masszírozni. Ami elgyengül azt meg edzeni és tornáztatni.

A görbületeket (nyak és derék) pedig meg kell próbálni visszahozni, amit lehet pl olyanokkal, hogy feltekersz egy törölközőt és beteszed a derekad alá és ráfekszel naponta 10 percig stb. Nézz utána mik lehetnek.

2024. máj. 20. 16:08
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ezt a részletes választ. 🙂
2024. máj. 20. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!