Szívdobogás érzése normális pulzus mellett mitől lehet?
Sziasztok!
32 éves nő vagyok. Néha, főleg éjszaka, álmomból felkelve nagyon erősen érzem a szívdobogásomat. Csak a mellkasomban (pl. fülemben nem), nem sugárzik sehova, nem zsibbad és nem fáj. Ilyenkor visszaaludni sem tudok, mert olyan erősen "dübörög" a mellkasom, viszont a pulzusom normális, 60-75 között szokott mozogni. A vérnyomásom is normális, 110/65 körüli. Néha a szívdobogás érzéshez hányinger vagy fejfájás is társul.
Most pl. napközben is érzem, ha ülök. A közérzetem is rossz, és fáj a fejem (homlokom).
Időpontot már kértem kardiológiára, de még egy fél emberöltő, mire menni tudok...
Neten sokat keresgéltem, de mindenhol írják, hogy a szívdobogás érzéshez magas pulzus is társul, ezért nem tudok mire gondolni (pl. stressz). Nálam viszont a pulzus teljesen normális.
Tudom, ez orvosi dolog, vizsgálatok, diagnózis szükséges ahhoz, hogy meg tudják mondani, mitől lehet ez. A kérdést azért írtam ki, hátha volt már valakinek hasonló problémája, és ő már túlvan a vizsgálatokon. Mi okozhatja ezt a fajta szívdobogás érzést, émelygést és fejfájást?
Köszönöm előre is!
Szia! Nekem mitrális prolapsusom van, és benne vagyok egy csoportba, ahol más mitrális prolaplusos emberek panaszkodtak hasonlóra.
Nem kell megijedned szerintem, nagyon nagy eséllyel nincs semmi komoly bajod.:) A mitrális prolapsus is az esetek nagyon nagy részében semmiség. Sokaknak úgy van, hogy életük végéig meg se tudják, mert nem okoz semmi tünetet sok esetben.
Szia! Köszönöm szépen, utánanézek, sosem hallottam még erről.
További szép napot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!