Lehet ettől alacsony a mért vérnyomás?
Figyelt kérdés
Van rajtam egy kis felesleg, és a vérnyomásmérő épphogy körbeér a karomon. Kicsit szorít, csak így tudom rátépőzárazni. Mérhet emiatt túl alacsony vérnyomást, mert ennyire szoros?
26/n
ápr. 18. 14:38
1/6 anonim válasza:
Szia! A vérnyomásmérő pántjának szorosnak is kell lennie, ámbár ha alig éri át a karodat, akkor nem kis felesleg lehet rajtad. Esetleg próbáld meg csuklós vérkonyásmérővel is.
Egyébként nem beszólásnak szántam ne haragudj, rajtam is van felesleg és minden orvos azt mondja, hogy biztos a vérnyomásom is magas (cukorbeteg vagyok). Közben meg én is alacsonnyal küzdök, terhesség alatt lett optimális.
2/6 Chii39764 válasza:
Attól függ mit értesz "alacsony vérnyomás" alatt. Nekem pl azt mondta az orvosom, hogy a korombeli, húszonéves nőknél teljesen normális a 100 körüli szisztolés (felső) érték, alkattól, ill. testsúlytól függetlenül. Hozzáteszem én sem vagyok egy nádszál típusú hölgyemény.(21/N)
3/6 anonim válasza:
#2 nem tudom melyik orvos mondhatta ezt, felső értéknek....100 alatt már kezdene az ember inkább rosszul lenni.
4/6 Chii39764 válasza:
Rehabilitációs főorvos mondta ezt. Nem alulról súrolva értette, hanem felülről, hogy nekem is pl olyan, hogy 110nél nem nagyon megy feljebb. (Jó mondjuk én tolószékesen mellé mozgásszegény is vagyok.)
5/6 Kylie22 válasza:
90,95 az átlag vérnyomásom és semmi gondot nem okoz.Nekem ez a normális.Az alacsony vérnyomás akkor baj,ha tüneteket is okoz.
6/6 Chii39764 válasza:
Nálam is kb 90-95 körüli az átlag szisztolés érték. 😉🤷🏻♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!