Ha lenne baja a szívemnek akkor ez érezhető lenne?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Ha esetleg van szívritmus zavarom vagy valami szív betegségem az pl futás közben érezhető lenne? Fullodkolnék vagy nem bírnám?
Szoktam heti 3x5-6 km-ert futni.
De néha van szívdobogás érzésem normális pulzus és vérnyomás értéknél. Inkább fekvéskor 80%-ban.
Futás közben és után nem szokott semmi baj lenni.
Vérnyomásom 115/70 szokott lenni.
Ha érzem ezt a szívdobogást néha akkor is. 65-ös pulzusom szokott közben lenni.
2 éve voltam uh-n meg ekg-n meg terheléses ekg-n. Minden rendben volt.
2024. ápr. 2. 09:36
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
7 szavazat
1/6 anonim válasza:
Férjemnek diagnosztizált szívritmuszavara van, mégis rendszeresen sportol. Sport közben sosem mondta még, hogy érezne bármi furcsát, ellenben nyugodtabb állapotban észreveszi főleg ha fekszik. Illetve ha sokat stresszel, sűrűbben előfordul.
2/6 anonim válasza:
A ritmuszavart észre lehet venni. De ahogyan az 1-es írja, mindig nyugalmi, sőt sokszor fekvő helyzetben jelentkezik.
Az oka lehet stressz is és lehet szervi elváltozás is.
3/6 A kérdező kommentje:
Akkor menjek el megint kardiológiára?
2024. ápr. 2. 10:47
4/6 anonim válasza:
Én szednék inkább valami stresszoldót, mert ha anatómiai elváltozás lenne, azt már kimutatták volna. Mondjuk MagneB6-ot. Vagy csökkenteném az életemben a stresszt.
5/6 A kérdező kommentje:
Rendben köszi!
Futással próbálom. Nem cigizek amúgy ha ez szamit valamit
2024. ápr. 3. 11:34
6/6 anonim válasza:
Számít, igen, az csak jó, hogy nem cigizel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!