Egy okosóra tényleg jó lehet vérnyomásmérésre és EKG készítésre?
Ezekről olvasgattam részletesebben. Tapasztalat? Mostanában ingadozik a vérnyomásom és megnyugodnék ha napközben is látnám, és aszerint tudnék az orvossal konzultálni. Persze tudom hogy nem ér fel a rendes méréssel de kiindulásnak jó lenne, úgyhogy tapasztalat érdekel.
Köszönöm
Olyan helyen dolgozom, ahol ***** márkájú sportórákat árusítunk. Szívritmust meglehetősen pontosan lehet mérni, csuklón is elég jól, és vízben is elég pontosan az újabbaknál. Véroxigénszintet kb. a közepes árkategóriájú céleszközök pontosságával. Vo2 max csak becslés.
Vérnyomást hogyan lehetne mérni? Ahhoz el kell szorítani egy ütőeret, hogy megálljon a keringés. Ahol ez megtörténik, az a szisztolés (összehúzódáskori) érték. Majd a nyomást lassan csökkentve újra megindul a váráramlás, ahol az első dobbanás érzékelhető, az a diasztolés (elernyedéskori) érték. Ezt hogyan valósítja meg az óra? A szíj szorítja el az eret?
Még a hitelesített vérnyomásmérők közül is a felkaron mérő a megbízható, a csuklón mérőre tájékoztató jelleget írnak.
Az EKG: az elvezetések számát fejből nem tudom, de 7-9 körül lehet. A mellkasra, annak oldalára is kerül tappancs, és a csuklókra, bokára is tesznek érzékelőt.
Az említett (*****) márkánál a lünettát kell két ponton megérinteni és kizárólag pitvarfibrillációt lehet vele detektálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!