Van valami jó, , szert" alvás zavarra?
Figyelt kérdés
Nagyon nehezzen tudok elaludni éjjel,sokszor felébredek és megint nehezzen alszom vissza igy kb.:2-3 órát alszok éjjelente és nappal nagyon fáradt levert vagyok semmihez nincs kedvem..Mit tegyek?2010. okt. 25. 10:27
1/7 anonim válasza:
Rendszeresség! Ugyanakkor kelj fel minden nap, ugyanakkor feküdj le. Legyen rendszeres étkezés, lefekvés előtt 2-3 órával már ne egyél, előtte viszont könnyű kajával lakj jól.
Napközben ne aludj, ha álmos vagy, akkor sem. Sportolj rendszeresen. Ha még tanulsz, lefekvés előtt 1-2 órával már hagyd abba, különben járni fog az agyad.
Próbálj nyugtató teakeveréket inni lefekvés előtt.
Ha a problémák nem szűnnek meg, fordulj orvoshoz.
2/7 anonim válasza:
Ha meg tudod oldani, elalvás előtt szerelmeskedj egy jót :) Megnyugtat, és utána sokkal jobban tudsz aludni.
3/7 anonim válasza:
Ez se rossz ötlet. :)
Ha esetleg nem jön össze, akkor Valeriana, patikában lehet kapni, recept nélkül. Első voltam, de kifelejtettem.
4/7 anonim válasza:
gyógyszertárban lehet kapni melatonin-t is. (alvásért felelős hormon)
5/7 anonim válasza:
Ritka az az ember aki jól alszik ha nem fárad el legalább egy kicsit.Mozogj eleget--ha más nincs akkor jó a konditerem is--mozogj naponta legalább egy-két órát.Ha úgy érzed hogy hasznosan telt a napod megkivánod az alvást is!!!
6/7 anonim válasza:
lefekvés előtt 1 csésze forró citromfű tea mézzel. herbáriában és szerintem gyógyszertárban is kapható. a filteres kb. 400.-Ft, de nagyon hatásos és semmi mellékhatása nincs.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. okt. 25. 15:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!