Vestibuláris hypaesthesia : Hogy bírjátok elviselni? Meddig tart nektek egy-egy ilyen szédülési roham?
15 éves vagyok és már 9 éves korom óta ez van, de mostanában egyre rosszabb. Vannak olyan napok, hogy nem is szédülök, vagy csak egy kicsit, de olyan is van, hogy napokig fel sem tudok kelni. Általában reggel ébredéskor jön. Péntek reggel kezdődött egy "rohamos" szédüléssel(mintha körhintán ülnék, csak rosszabb), hánytam is miatta. Azóta semmit nem tudok csinálni, csak fekszek. Ha oldalra fordulok, felülök nagyon nagyon forgósan szédülök, de ez nem mehet így sokáig, mert csütörtök óta nem fürödtem, nem voltam suliban... Az orvosom azt mondta, hogy ilyenkor be kellene mennem a kórházba és ott kapnék infúziót amitől jobban lennék. A gond csak az, hogy hogy jutnék el oda? Nem tudok felülni, hogy szálljak így egyáltalán be a kocsiba? És a kórház meg innen 140 km-re van. 100% hogy nem bírnám ki az utat.
Szóval most akkor mit csináljak? Várjak még pár napot, hogy jobban legyek? Ti hogy bírjátok elviselni ezt a betegséget?
Sajnálom, hogy ilyen betegségben szenvedsz!
Tényleg kórházban lenne a helyed, pláne, ha a doki is azt mondta. Nem akarlak megbántani, de az első kórház hozzátok 140 km??? Nem hinném!
Hívj mentőt és ők ellátnak útközben ha baj van. Nem feltétlenül kell abba a kórházba menned amiben felfedezték a betegséged, vagy ahova kontrollra szoktál járni!
Valószínűleg a legközelebbi kórházba visz, de most inkább szenvedsz otthon, minthogy bemennél az első kórházba és kapnál infúziót?!
Hívd akkor fel az orvosod és kérdezd meg tőle, hogy mi ilyenkor a teendő. Ha olyan fontosnak látja, hogy mindenképp hozzá kell befeküdj, akkor küld érted egy mentőt, ha meg nem akkor úgy is megmondja, hogy nyugodtan mehetsz a legközelebbi kórházba.
Nyilván nem várja el tőled senki, hogy két órát utazz, ha már attól rosszul vagy, hogy a stabil ágyadban fekszel.
Elmondom a menetet!! Agyas!!
HA nem hívsz mentőt, mert hülye vagy, akkor szólni kell a háziorvosodnak, persze ha szerencséd van épp akkor rendel. Elsírod magad, hogy milyen beteg vagy és nem tudsz mozdulni se, majd ha szerencséd van kimegy hozzád és Ő hívj a a mentőt a kórházba.Hívhatsz betegszállítót is, de az pénzbe kerül.Egyébként ha neten tudsz chatelni, akkor ezeket is meg tudod csinálni.
Köszönöm a válaszokat. Neked is te másik agyas! Nem hívtam mentőt, kórházba sem mentem. Gondolom, hogy nem igazán ismeritek ezt a betegséget ezért leírom, hogy: azért kérdeztem, hogy mit csináljak, mert ez a betegség olyan, hogy hol sokáig(napokig) szédül az ember, hol pedig csak néhány percig, és nekem napok óta nem akart elmúlni, ezért már arra gondoltam, hogy infúzió kell. De ma délután csoda történt és elmúlt a szédülésem. Csak úgy magától.
Egyébként ha van itt valaki aki ebben vagy más hasonló szédüléses betegségben szenved, leírná, hogy nála hogy, mennyi idő alatt zajlik és hogy viseli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!