Az alkoholt is és a szénsavas italokat is ellenjavalják az orvosok magas vérnyomás esetén.
Ráadásul a sör pont az a fajta ital amivel rövid idő alatt nagy mennyiségű folyadékot küld be az ember a szervezetbe, ami tovább tetézi a gondot, tekintve, hogy a folyadékból a víz a véráramon át tud eljutni a vesékig és a hólyagba, és ha egy nagy nyomású zárt csőrendszerbe plusz tartalmat küldesz, az ugye tovább növeli a nyomást.
Ugye pont ezért vérnyomáscsökkentő hatású a vízhajtó. De azt átlagos folyadékbevitelre szokták sázmolni, nem sörivásra.
Szóval nem ajánlott.
De persze ahogy előttem is írták: ennek ellenére nagyonis sokan isznak sört azok közül, akiknek szív és érrendszeri problémáik vannak. De mondjuk egy olyan országban, ahol a lakosság 10%-a alkoholbeteg, ez talán nem meglepő.
Hát tekintve, hogy az alkohol is rossz hatással van rá, így mondanám, hogy vizet, de ez nyilván meddő válasz lenne:D
De... mi tittál múlthéten, amikor mentetek a srácokkal? Akkor is magas vérnyomásod volt, csak nem tudtál róla. Akkor meg?:D
Akkor borozgass. Mondjuk attól is fejre lehet állni könnyen, de legalább nincs benne szénsav.
ömény sem ajánlott. Jó lesz a bor, meg a likőrök.
Szerintem meg csak csak sört igyál.
Ha bort iszol nagy menyiségben (ahogy előttem írták) akkor holnap (másnaposan) még magasabb lehet a vérnyomásod. És ez a töményekre is jellemző.
Ha viszont sört iszol az leviszi a vérnyomást (mondjuk kb minden alkohol) viszont nincs olyan másnapja ami magasabb vérnyomással járna...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!