Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez lehet cukorbetegségre...

Ez lehet cukorbetegségre utaló jel?

Figyelt kérdés

Fogyókúrázom egy ideje és szinte egy teljes hónapig nélkülöztem teljes mértékben a finomított cukrot. Szóval csak édesítószeres dolgokat ettem és gyümölcsöket, de ezt sem olyan hatalmas mennyiségben. Nemrég azonban a mamámnál voltam és jól bezabáltam a kedvenc csokimból. Szóval olyan táblányi mennyiségűt kell elképzelni. Hamarosan elkezdett fájni a fejem, kimelegedtem és iszonyúan lüktetett a szivem, szinte hallottam ahogy ver. Azóta ezt többször is tapasztaltam ha cukros ételeket eszem, mintha nem tudna vele megküzdeni.

Mi történhetett?

2010. okt. 21. 21:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Semmi extra, a cukor élénkít és mivel el vagy tőle szokva ezért rád jobban hatott. Ennyi. Ne ess kétségbe, a cukorbetegségnek ennél látványosabb és állandóbb tünetei vannak.
2010. okt. 21. 21:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
szia, én 20 éve vagyok cukorbeteg és száz százalékra mondhatom, hogy biztos ez nem annak a jele. A csokitól felélénkülsz, lehet a nagy mennyiség okozta a gyors pulzust, ráadásul nagyon és hirtelen megterhelhetted a szervezeted, eddig meg kímélted. Ha nehéz, zsíros ételt ettél volna nagy mennyiségben, az is ezt okozta volna. Ha cukorbeteg lennél, akár gyógyszerfüggő, akár inzulinfüggő, akkor gyakori szomjúság gyötörne, szájszárazság és sűrűn kéne wc-re járnod, gyakran lehet érezni acetonos lehelletet is, fáradékony lennél stb. és ezek nem külön-külön értendőek. Ha így sem vagy biztos a dolgodban, akkor menj el egy laborvizsgálatra, körzeti beutal, legalább minden mást is megtudsz, hogy rendben van-e, pl. koleszterin, vas meg ilyenek. Néha nem rossz megnézetni.
2010. okt. 21. 21:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megnyugodtam! :)
2010. okt. 21. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!