Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hosszú távon lehet birni a...

Hosszú távon lehet birni a napi 6-7 óra alvást összesen?

Figyelt kérdés

2023. dec. 5. 10:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ. Minden embernek más az alvásigénye. Valahol 5 és 10 de inkább 6 és 9 között.

Onnan tudod hogy mi egy ember igénye hogy azon a napon tud teljesíteni, nem fáradt, jók a reflexei stb ha eleget aludt.

Ha neked az igényed csak 6 óra akkor igen. De nekem pl az igényem 8.5. Szóval nem bírnám hosszútávon 6-7 órával

2023. dec. 5. 10:24
 2/7 anonim ***** válasza:

44 éves vagyok. A 6,5-7,5 óra között van az ideális időtartamom.

Szerintem masszívan kor-, munka- és személyiségfüggő.

2023. dec. 5. 10:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Fizikai munkát végzek, egész nap lábon vagyok és ide oda járkálok, heti többször vezetek napi 6-900 km-t és szeretek sokáig aludni de napi 7-8 óra alvással birom a munkát. 7kor kelek, 8 körül munkát kezdek, hol 4ig melózok hol este 8ig és 11 előtt ritkán alszom el. Ha vezetek akkor is kelek 5kor majd napközben 2x 15 perc alvás és birom bár ez eléggé egyénfüggő dolog. most pl lustaság van mert aligvan munka de vasárnaponként sosem kelek 9 előtt
2023. dec. 5. 10:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem, hosszú távon!
2023. dec. 5. 11:40
 5/7 anonim ***** válasza:

4

5 éves 2x3 és még több megszakításos alvás után jöttek a memóriazavarok, amik néhány teljes éjjel átalvása után elmúltak. Ha minden éjjel alhatnék 6-7 órát egyben, én lennék a legegészségesebb ember a Földön! A 6-7 óra sok embernek az ideális tartomány.

2023. dec. 5. 12:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Este nehezen megyek aludni,mert még ezt megcsinálnom, azt elpakolom, reggel kelni kell az iskoláshoz, napközben a 2évesemmel vagyok. Nem tudok délután aludni,nagyon ritkán. De legalább ez a kb 7óra egybefüggő, pihentető. Így rendben van.
2023. dec. 5. 15:21
 7/7 Senior Séf ***** válasza:

Az én alvásigényem: csak még öt perc!

Viccet félretéve valójában mindenkinek 7-8 óra alvásszükséglete, csaknem mindenki veszi észre. Én pl évtizedekig 150percet aludtam naponta, és még élveztem is ezt. Örültem, hogy míg más ember az élete harmadát átalussza, én azonos idő alatt sokkal többet élek. Nem tudtam, hogy az őrülten magas kortizolszintem nem hagy aludni, és hogy ez egy idő után csúnyán visszaüt. Szóval nagyon sokáig lehet bírni kevés alvással, csak éppen qurvára nem éri meg!

2023. dec. 7. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!