Hosszú távon lehet birni a napi 6-7 óra alvást összesen?
Attól függ. Minden embernek más az alvásigénye. Valahol 5 és 10 de inkább 6 és 9 között.
Onnan tudod hogy mi egy ember igénye hogy azon a napon tud teljesíteni, nem fáradt, jók a reflexei stb ha eleget aludt.
Ha neked az igényed csak 6 óra akkor igen. De nekem pl az igényem 8.5. Szóval nem bírnám hosszútávon 6-7 órával
44 éves vagyok. A 6,5-7,5 óra között van az ideális időtartamom.
Szerintem masszívan kor-, munka- és személyiségfüggő.
4
5 éves 2x3 és még több megszakításos alvás után jöttek a memóriazavarok, amik néhány teljes éjjel átalvása után elmúltak. Ha minden éjjel alhatnék 6-7 órát egyben, én lennék a legegészségesebb ember a Földön! A 6-7 óra sok embernek az ideális tartomány.
Az én alvásigényem: csak még öt perc!
Viccet félretéve valójában mindenkinek 7-8 óra alvásszükséglete, csaknem mindenki veszi észre. Én pl évtizedekig 150percet aludtam naponta, és még élveztem is ezt. Örültem, hogy míg más ember az élete harmadát átalussza, én azonos idő alatt sokkal többet élek. Nem tudtam, hogy az őrülten magas kortizolszintem nem hagy aludni, és hogy ez egy idő után csúnyán visszaüt. Szóval nagyon sokáig lehet bírni kevés alvással, csak éppen qurvára nem éri meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!