Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 160-165-ös sok lenne ?

160-165-ös sok lenne ?

Figyelt kérdés

Kezdő futó vagyok.

5:50 perc alatt futok 1 km-ert. 160-165-ös a pulzusom közben.

Nem lihegek nem hajtom magam hanem lassú tempóba futok.

Ez sok vagy majd menni fog lejjebb?

(Apple watch S7-el mérem)

A nyugalmim 60-65 szokott lenni.

28 éves vagyok átlagos testalkat.

Tavaly majusban voltam kardiológián de nem volt semmi eltérő diagnózis. (Ekg,ultrahang,terheleses ekg)

Kicsit sokallom de lehet kezdőként hozzákell szoknia a szívemnek?

5km-ert futok heti 3x terveztem.

2023. aug. 31. 10:23
 1/4 anonim ***** válasza:
91%
Idövel menni fog lejjebb, de kezdöként teljesen rendben van!
2023. aug. 31. 10:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell edződnöd, igen. Futáskor a szervezetnek több vért kell keringetni (vagyis gyorsabban), ha megedződsz, egy ütéssel több vért továbbít majd a szíved. Tehát kevesebb ütés elég lesz percenként.
2023. aug. 31. 10:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel semmi probléma. Én 26 vagyok, mellkasi panaszokkal mentem kardiológushoz. Kérdezte a pulzusom edzés közben (súlyzós edzés), nekem átlagban 135-140, de egy-egy intenzív szett alatt felmegy 160-165-re. A nyugalmim 55 körül mozog.

Azt mondta, hogy a 160, akár 170-es pulzus ilyen fiatal, erős, egészséges embereknél teljesen jó, sőt akár fél órán keresztül is tartható állapot.

2023. aug. 31. 11:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Megnyugodtam akkor!! 😊
2023. aug. 31. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!