Nárcisztikus ember vagyok mit tegyek?
A narcisztikusok elég ritkán ismerik ezt fel magukban. Neked hogy sikerült? Mik a tüneteid?
Ez az elrontottam mindent inkább a depressziósok "kedvenc" mondata.
Az nagyon jó, hogy ezeket már így meg tudtad fogalmazni. Ez egy eredmény, amit te most már elértél. Kicsit örülhetsz ennek.
Vannak mások is, akik hasonló dolgok miatt érzik magukat rosszul, ez erőt adhat, nem vagy egyedül.
Egy pszichoterápia lenne a legjobb számodra. Ez lehetne a következő lépés, amit megtehetsz magadért és a kedvesedért, kettőtökért, és a te saját jövődért.
Hány éves vagy, fővárosban élsz-e?
A fővárosban van ingyenes terápia is, a többi várost nem tudom, de egy-egy lehet ott is. Ha van kereseted, pénzed, akkor a fizetős terápiák is szóba jöhetnek.
A narcisztikus elvárás, tökéletességre törekvés lehet egyfajta öngyógyító próbálkozás is, hogy legalább ez vagy az tökéletes legyen körülötted, ha amúgy ennyit kell szenvedned. Tehát ha a szenvedés okát fel lehetne számolni, akkor kevésbé lenne szükséged arra, hogy minden tökéletes legyen körülötted, mert nem lenne ennek akkora jelentősége.
Azért a kerületi pszichiátriára elsétálhatsz, hogy utaljanak be, hátha sorra kerülsz.
Nekem sokat segítettek a könyvek is.
Mivel a párkapcsolatod is veszélyben van, lehet, hogy egyből azzal kéne kezdeni. Azon belül is sok lehetőség van gyógyulásra.
Ez a könyv pl. 5 alapvető hibát ír le, ahol a párok elrontják.
Ezek az
- igazság hajszolása
- irányítás
- gátlástalan önkifejezés
- megtorlás
- bezárkózás
Tehát azt pl. megtehetnéd, hogy megveszed ezt a könyvet:
és együtt elolvassátok, lehet, hogy ez is elég lenne ahhoz, hogy javuljon a helyzet.
Ha nem kapod meg, akkor könyvtárból vedd ki.
Múltkor láttam egy hatalmas könyvet, ami a nárcizmusról szólt, asszem ez az:
De itt is vannak könyvek a témában, amik alapján próbálhatsz magad változni:
a neten vannak rövidebb szövegek is, ha ezek túl hosszúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!