Olvastam egy cikket a koffeinről. Azóta próbálom letenni a kávét. Nagyon nehéz,folyton álmos vagyok,csúszok le a székről. Mennyi idő mire újra "normális" leszek?
A kávé elvonási tünetei szinte annyira durvák, mint a kokainnak kb., csak azért nem sorolják a drogok közé, mert s rehab pár nap, 1-2 hétig tart. Állítólag. Szerintem nálad nem csak a koffeinhiány üt be, hanem a cukorhiány is, energiaitalokban és kólában rengeteg a cukor, s ha ennyire rá voltál kattanva, akkor az sem ok, hogy megvonod teljesen. Az agynak szüksége van cukorra, csak nem mindegy, milyen formában viszed be. Próbálj meg naponta kétszer gyümölcsöt enni pl., most szezon is van, s kapsz egy kis vitaminlöketet ezáltal.
De a fentieknek is igaza van, napi 1-2 (NEM TÖBB) jó minőségű kávétól elvileg semmi baja nem lesz az embernel. Én a te esetedben megpróbálnék a reggeli kávéval élni, s így nem megvonodmagadtól teljesen, hanem csak leredukálni napi 1-re. Nekem az a tapasztalatom, hogy full megvonások mindig kétszer olyan súlyos visszaesésben végződnek.
A koffeinnek vannak elvonási tünetei, pár napig depressziót, tarkófájást is okozhat, utóbbi valószínűleg a vérnyomásesés miatt (egyénfüggő). Plusz, amiket írtál is.
De természetesen nem olyan komoly drog, hogy ne lehetne kibírni nélküle.
Nekem az automata kávégépek az egyik hobbim, úgyhogy nem is akarok leszokni, csak néha vannak kihagyásaim, onnan tudom, mivel jár.
Igen itt is. Csak odamesz,benyomod,megcsinalja a gep. Olyan jo illata van kozbe...hmm....!
Kolafogyasztasom a rum es whiski miatt nott meg,mert azt onmagaba tisztan nem iszom meg. A monsterek meg mert olyan jo ize van. Akkor is meginnam ha nem lenne benne semmi mas csak malnaszorp,mert olyan finom.
Jaja,nem tagadom ezekre ra lehet fuggni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!