Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan fejlesszem az erőnlétem...

Kadosa István kérdése:

Hogyan fejlesszem az erőnlétem, állóképességem?

Figyelt kérdés
Magas vérnyomásra és nagyon enyhe asztmára derült fény nálam sajnos. A háziorvosom kardiózást javasolt, hogy erősítsem a szívem. Elkezdtem úszni hetente kétszer, de egy hossz gyors után meg kell álljak és várni öt percet annyira kalapál a szívem. Otthon pedig elipszis edzésbe kezdtem. kb fél óra 35 perc naponta. szombat vasárnap pihi. 43 éves vagyok. Néztem az uszodában egy kövér öreg bácsi több mint egy órája mell úszást végzett megállás nélkül.... el vagyok keseredve. :(

2023. máj. 17. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó technikát használsz, vagy csak kapálódzol? Amúgy ha eddig nem nagyon mozogtal semmit életedben, akkor nem 2-3 hét után lesz jó erőnléted. Csináld tovább.
2023. máj. 17. 18:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen. Lesem a technikát is. Gyerekkoromban úsztam. Ha figyelem hogy a tappasztaltabbak hogy csinálják, könnyebben megy. Amúgy az elején valóban csapkodtam csak. Most kicsit jobb.
2023. máj. 17. 18:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Amúgy néptáncoltam évekig de abbahagytam két éve.
2023. máj. 17. 18:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát, magas vérnyomással szerintem kerüld a terhelést és a súlyokat!

Inkább könnyebb, aerob mozgás.

2023. máj. 17. 18:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha tüneteid vannak, fokozott figyelemmel és a legkisebb jelzésre is leállni, pihenni.
2023. máj. 17. 18:57
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor van ott rutin, csak kissé megkopott. Folytatod az úszást, és biztos javulni fog a kondíció, csak némi időre van szükség hozzá. A néptánc pedig eléggé át tudja mozgatni az embert nemigaz? :)
2023. máj. 17. 19:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!