Mutatja ez az óra?
Van egy Apple Watch S7-em. Mutatja a pitvarfibrillációt.
Ez a szívritmuszavar lenne vagy micsoda amit mutat?
Meg van valami 1 elvezetéses ekg benne. Ez hiteles valamennyire?
Pitvarfibrilláció, amikor nagyon gyorsan húzódik össze a pitvar, szinte már irreális módon is.
Az óra elég pontosan mér (3-5%os hibaaránya van az eddigi adatok szerint) ha benne van a megfelelő korosztályban, (Ha jól tudom 22 éves kor felett néz ilyet) akkor mindenféleképpen menj el orvoshoz!
Nem játék az ilyen, bent a kórházban sem fognak legyinteni az aw eredményeire. Ha tudsz ilyenkor csinálj több ekg-t, pulzust is többször néz, de orvos ne maradjon ki
Vagyis nem nekem mutatja mert csináltam párszor és mindig azt írja hogy szinuszritmusos az ekg-m.
Pulzusom azt írja hogy 62
Csak kíváncsi voltam hogy mi ez a pitvarfibrilláció mert belehet kapcsolni hogy jelezze ha ilyet érzékel az apple watchom.
Akkor ez nem a sima szívritmus zavar? Akkor azt nem is jelzi az óra?
Jaa, sima szinuszritmusossal nincs probléma :)
Pitvarfibrilláció egy elég komoly dolog és usában (de valószínűleg nálunk is) egész gyakori dolog, emiatt tették bele a funkciót, ám ha jól tudom betöltött 22.életév (usa felnőttkor) és talán korábbi lelet kell hozzá, hogy a háttérben is nézze. Ettől függetlenül nagyon sokszor tud jelezni ha valami probléma van, de lehet hogy nem ismer mindent, így azért egy kardiológiai vizsgálatot nem lehet kikerülni.
Ha nyugalmi pulzusod 62es akkor javaslom, hogy a pulzusszámról érkező értesítéseket vidd kicsit lentebb, az is tud segíteni, hogyha valami van és azt érzékeli, hogy neked már 10 perce 100-110+ a pulzusod, pedig úgy érzékeli, hogy nem mozogsz.
Igazából nincs “sima szívritmus zavar”, mert vagy 5 hely van, ahol megakadhat az elvezetés, amiből még egy tucatnyi lehetőség van elcsúszásra.
Ha úgy érzed, hogy valami nem jó, akkor a “nem jó pillanatban” érdemes készíteni ekg-t (ott beírhatod a tüneteid) nézni pulzust, ha olyan akkor felírni, de mindenképpen nézesd meg magad. Még nincs olyan szinten ez az óra sem, hogy mindent tudjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!