Futás közben ez kijön?
Ha valakinek szívproblémái vannak, akkor futás közben bizonyos tünetek jelentkezhetnek. A leggyakoribb tünetek a következők:
- Szapora pulzus: A szívverés gyorsulása a futás során teljesen normális, de ha valakinek szívproblémái vannak, akkor még gyorsabb pulzus jelentkezhet, ami légszomjhoz és gyengeséghez vezethet.
- Szívritmuszavar: Az ingerületvezetési zavarok miatt a szív ritmusa akadozhat, ami a futás során fokozott szédülést, szívdobogást, mellkasi fájdalmat és légszomjat okozhat.
- Mellkasi fájdalom: A szívproblémák egyik leggyakoribb tünete a mellkasi fájdalom, amely lehet égő, szorító vagy nyomó jellegű. Ha valaki futás közben ilyen tüneteket tapasztal, azonnal fel kell hagynia a futással, és orvoshoz kell fordulnia.
- Légszomj: A szívproblémák miatt a tüdőbe jutó oxigén mennyisége csökkenhet, ami légszomjhoz vezethet.
Ha valaki futás közben bármilyen szívproblémára gyanakszik, azonnal fel kell hagynia a futással, és orvoshoz kell fordulnia. Az időben elkezdett kezelés nagyon fontos, hogy megelőzzük a súlyos szövődményeket és a nagyobb egészségügyi problémákat.
A magas pulzus mit jelent? nekem 175-180 ig felmegy ha kicsit gyorsabban futok... 1 km kb 5:30 perc alatt van meg. Most kezdtem a futást. 26 éves 175 cm 72 kg vagyok nem cigizek.
Akkor nekem szapora a pulzusom?
Azért hülyeség amit az első írt, mert egy edzetlen 30 éves attól is észleli kb mindet ha pihenő nelkul felmegy az 5. Emeletre. Ettől még nem lesz szívbeteg.
A ritmuszavar az egyetlen ami nem normális ha jelentkezik. Ha nagyon aggódsz menj el szív UH ra, magnézik a koszoruerek állapotát, ha beteg volnál már ott lenne jele. Utána ha a doki gyanakszik, akkor elkuld terheleses vizsgálatra.
Mikor elkezdtem futni 240 méter után alig kaptam levegőt, idővel ha edzodsz már nem lesz probléma és nem pörög fel úgy a szíved se.
Minél edzetlenebb vagy annál lassabban is áll vissza a nyugalmi pulzus, van akinek 1 ora is. Plusz ha rastresszelsz, hogy miért ilyen magas a pulzusod, a tested vesz uzemmodba kapcsol és adrenalint is fog termelni, akkor meg lehet egész nap rajtad lesz ez a nyomasztó érzés. Nem kell tulgondolni a dolgokat.
Kezdetben aki nincs edzésben annak tempós sétát javasolnak 40-60 percig, pont azért, mert 200 méter futastol minden fizikai tünet jelentkezni fog a magas pulzustol, rossz levegovetel esetén szuro fájdalmak, izomfajdalom stb. Ettől még nem leszel beteg és nem kell kétségbe esni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!