Loranxilra ittam baj?
Loranxilt szedek reggel és este szorongásra.
2 órája vettem be. Most megittam 1 sört a tesómmal mert hazajött. Lehet belőle gondom? Csak 1-et ittam.
3-mat? az sok lenne nem? Csak antidepresszánsz gyógyszer..
Mondta a pszichiáterem hogy sörrel nincs baj csak töménnyel ne.
A lorazepam nem antidepresszans. Az egy antiepileptikum, ugy mint a rivotril, de jobban elterjedt szorongasoldokent.
Amugy a tomennyel sincs baj, ha mondjuk reggel iszol, este veszed be a gyogyszert.
De inkabb ne kiserletezz, hanem nezz utana hogy miket szedsz, aztan tanulj egy kis farmakologiat meg kicsi biologiat amennyi neked kell hogy megismerd hogyan mukodnek ezek a szerek amiket szedsz.
A lenyeg hogy foleg ne egyszerre legyen a ketto - tehat ne 5 perc mulva vedd be a gyogyszert az utan hogy iszol meg ne az itallal, ez a maj enzimek miatt van, mert az alkohol "lefoglalja" azokat az enzimeket amiket a gyogyszer hasznal (gyogyszerek nagy resze a CYP3A4 enzimet hasznalja), igy a szervezeted nem tudja lebontani rendesen, igy lehet hogy tul koncentralt lesz a veredben novelve a hatasat es mellekhatasat, vagy lehet nem lesz semmi hatasa a gyogyszernek, ez gyogyszerfuggo.
Legyen kb. alkohol eseteben ugy 5 - 6 ora szunet minimum ha komolyabban iszol, es akkor is igyal elegendo vizet hogy kiuritsed magadbol.
Rendben köszi!
Töményt nem szoktam inni. Néha 2-3 sör legurul és ennyi a haverokkal vagy ha hazajön tesóm! :) De töményezni nem szoktam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!