Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lappangó mandulagyulladás?

Lappangó mandulagyulladás?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre már ősz óta rossz a közérzetem, zsibbadtam, fáradt voltam, magasabb pulzus, de nem tudtam mitől és tegnap előtt észrevettem, hogy be van gyulladva a mandulám és tüsző is van rajta. De semmi komolyabb ilyen tünetem nem volt, hogy láz, torokfájás, egy kicsit kapart a torkom egyszer.

Most el kezdtem szedni az antibiotikumot és úgy tűnik jobban kezdek lenni, lekopogom..

Volt már ilyenetek hogy hónapokig lappangott bennetek valami ilyesmi?

#mandulagyulladás #tonsilitis #mandula gyuladás
2023. márc. 26. 14:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Az antibiotikumot orvos írta fel, vagy te szeded a régi megmaradtakból?

Szerintem nem ennyi ideig lappangott benned, hanem egy ideje már gyengébb lehetett az immunrendszered, és emiatt lettél most beteg. Kórokozókkal mindig tele vagyunk, de megbetegíteni csak akkor szoktak, mikor az immunrendszer gyengül.

2023. márc. 26. 14:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Orvos írta. Volt egy mandulagyulladásom amit nem tudtam kikezelni, de úgy éreztem elmúlt. Szerintem meg lehet hogy russzul gondoltam és már hónapok óta itt lappangott bennem. De olvastam hogy lehetséges, csak közvetlen tapasztalat érdekelt.
2023. márc. 26. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező! Tudom regi a kerdés.

Most en is ebben a cipőben járok csak nekem nem segített a gyógyszer. Megkerdezhetem, ha meg olvasod, hogy meg gyógyultál?

Nekem kb 6-7 hónapja gennyes a mandulam. Ritkán fáj csak, de minden sz@r tünetem van. F-O-G-n voltam azt mondták majd elmúlik. Eltel 3 honap nm múlt, kaptam gyógyszert, nem múlt el. Majd júniusba megint mennem kell FOG-re.

máj. 24. 17:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Megint pont ugyanez jött elő kb egy hete. Masszív Augmentin kúrát tartok, thát min 1 hét és ha már jobban vagy még kell szedni pár napot, és már kigyógyultam. Vigyázni kell a hirtelen nagy hidegre, vagy ha ki van melegedve az ember, szerintem vissza lehet esni, tehát amíg kezeled magad, pihenj =). Ha nem múlik, gyógyszert kell váltani, sál, tea, szopogatós cukorka is segít. Kb így ennyit tudok erre mondani. :) Esetleg megpróbálhatod finoman, hogy a gyulladt területet ne ingereld, lepiszkálni a mandulakövet mondjuk fogpiszkálóval vagy fültisztitóval és kiköpni, fogatmosni és szájvízzel egy jó gargalizálni vagy sós vízzel. Szerintem a reflux is okozhat torokgyulladást, ennek is utánanézhetsz. =) ;)
máj. 25. 14:01
 5/6 A kérdező kommentje:
De pl most se volt lázam, edzés után kiültem az ablakba és nem éreztem a hideget, attól gyulladt be a torkom.
máj. 25. 14:02
 6/6 anonim ***** válasza:

De nekem nincs mandulakövem.

Fogászati gócom volt és valószínű onnan terjedt rá. A jobb oldalin masszívan ott van, néha ürül belőle, a bal oldalin 2-3 hetente lesz pár tüsző, de onnan el is múlik. Nem fáj szinte soha.

máj. 25. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!