Vashiányom van. Mit egyek?
"Elképzelhető hogy vashiányom van"
Ne elképzelhető legyen, hanem biztos. Menj el vérvételre, orvoshoz. Ha vashiányod van, akkor pótolhatod tablettákkal, vagy a kajából, a doki megmondja. De nem ez a lényeg! Tudd meg, hogy tényleg vashiányod van, vagy csak nem alszol eleget. A magas vastartalmú étrenddel csak ártasz magadnak, ha nem ez a bajod.
Ahogy mar elottem is javasoltak, tehat orvos!
A mozgas hianya is okozhatja ezt!
Szia ennek lehet nagyon sok oka is. Fáradékonyság. lehet h a napokban sokat dolgoztál keveset pihentél, megjött a hideg kevesebb vitamint vittél be csökken az immunrendszered védekezőképessége.
Én is az orvost ajánlom. Elmentem a háziorvosomhoz, még aznap a vérvételre, másnap kettőkor kézhez kaptam az eredmény, majd a du-os rendelési időbe visszavittem a kapott eredményt s megmondták, hogy mi is a bajom.
De ha csökönyös vagy és Te csak azért is vashiányos vagy. Egyél sertés csirke májat, dinsztelve, rántva bárhogy.
Májkrémet nem nagyon ajánlom, sok üzemi szalonna van benne, fűszerezett, mindennel összedarált kevés májmennyiséget tartalmazó krém.
Lehet, hogy vannak kivételek, amiben talán 50-60% máj van, de annyi pénzért már tudsz venni mályat is. sültmáj pl rántott gombával és tartármártással igen finom tud lenni és még amire Te gyanakszol is jó.
szia!
Én SPIRULINA tablettát szedek, mert abban nem csak vas, hanem minden fontos tápanyag benne van és csak annyit vesz fel belőle a szervezet, amennyire éppen szükségem van, sem többet, sem kevesebbet!
2 db tabletta elfogyasztása egyenértékű 1 kg zöldség tápértékével!!!
Itt részletesen olvashatsz róla :
a vas elég nehezen szívódik fel. ha kapsz a dokitól vastablettát, reggel éhgyomorra étkezés előtt vagy étkezés után 2 órával kell bevenni.
a koffein akadályozza a felszívódást.
menj el amúgy egy vérvizsgálatra, sok oka lehet a fáradékonyságnak!
a spenótban nincs annyi vas, sőt, elenyésző van. a tévhit oka az, hogy régen a tápanyagtáblázat hibásan jelent meg, és ez a hibás adat terjedt el a köztudatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!