A vérnyomás is okozhat szédelgést?
Már kb fél éve észre vettem magamon hogy néha úgy megyek mint aki jócskán felöntött a garatra.Nem élek italos életmódot max het 1-2 sör de nem jellemző.Ez a dülöngélős járás esténként csak fokozódik és akkor furcsán is látok olyan mint mikor egy filmben rohan az operatőr és rángatja a kamerát.
A minap a gázórát akartam megnézni a kazánházban megfordultam és 0,2 mp alatt a földön voltam csak nem vesztettem el az eszméletemet.
Igen manapság sokan elájulnak a gázóra állásától de most nem arról van szó.
Orvosnál voltam elmondtam a problémát de csak küldözgettek ide oda eredmény nulla és gyógyszert sem kaptam.
Azért kérdeztem a vérnyomást mert ilyenkor ha megmérem 145/85 alatt nemigen van pedig nekem mindig 110-120/70-80 körüli értéken volt.
Igan nem vagyok fiatal 56éves de én még dolgozni akarok ha nem is olyan lendülettel mint egy húszéves.
Esetleg valami házi praktika nincs ilyesmire?Néha nagyon rossz a közérzetem ez miatt és nem tudom mi a megoldás.
Ha valakinek volt már ilyesmi problémája kérem ossza meg velem mert igy nagyon rosszak a napok!
Vérvétel volt?
Mikor rosszul vagy, zsibbadásérzet van? Beszélni normálisan tudsz olyankor?
Igen, magas vérnyomás okozhat szédülést. Igen, csökkenteni kellene, a 145/85 határeset. Elmehetsz egy magán kardiológushoz (vagy üzemorvos is beutalhat, ha a háziorvos nem tette). Kellene 24 órás vérnyomásmérés, és szív ultrahang legalább.
Amit tehetsz: kis-közepes intenzitású sport, elsősorban naponta tempós séta. Muszáj az ereket edzeni. Kevesebb só, sőt nagyon kevés egy ideig. (A legtöbb ember legalább 2x annyi sót eszik Mo-on, mint az ajánlott. Még a csokoládé is tartalmaz sót...) Koleszterin-szegény diéta is kellene.
53 vagyok, mostanában nekem is elszáll néha, sajnos elég fájdalmas dolgok értek az utóbbi másfél évben :(
igen volt vérvétel.
Régebben a TSH érték nem volt jó arra most szedek
l-Thiroxyn tablettát és most jó az érték.
Symbicort-ot is szedek asthma miatt de ezeket eddig is szedtem.
Kávét is csak módjával iszok és sok tejjel.
Megyek a járdán és a leg kisebb egyenetlenség is kizökkent az egyenes járásból.Olyan mint mikor egy helikopternek vagy drónnak tönkre megy a giriscopja és nem talája a helyes koordinátákat és billeg ide oda.
Lehet ez hülye hasonlat de megpróbáltam körbeirni adolgot.
Kérdező 8
F..sza...Sajnos nem egy embertől hallani hasonló dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!