Miért jó, sokáig élni?
Amilyen egyszerű kérdés olyan összetett is lehet.
Elfogadott társadalmi alapelv, hogy sokáig éljünk, de vajon érdemes-e, és hasznos-e egyénileg és társadalmilag?
Tudvalevően a test fokozatosan elhasználódik, a legtöbben 50-60 felett krónikus betegségekkel küzdenek. Nagyon sokan nyugdíj után otthon ülős bolti akcióleső kisnyugdíjasokká válnak akik heti körútakat tesznek a szupermarketek orvosi rendelő és kisunoka hármasságában.
Nagyon sok embernek a szex sincs már, párválasztás és minden szépség ami ezzel jár, szerelem.
Megcsúnyul a test. 20 éves magadhoz képest egy múmia nézhet vissza rád.
Kajálni sem eheted amit szeretsz mert visszaüthet, koleszterin magas vérnyomás inzulin.
Sportolni sem tudsz jószerivel rendes fizikai igénybe vétellel.
Iskolában sem jársz, ahol tanulhatsz izgalmas dolgokat. Szóval a gyerek felnevelése után kb. 40-50 év a társadalmi és saját hasznosság meredeken csökkenhet.
Tudom hogy az emberben alapvető az élni akarás és ez a hosszú életben manifesztálódik. Ezért ez a kettősség van a kérdésem mögött.
Ezzel még véletlen sem azt mondom hogy vegyük el az életünket, inkább okokat új nézőpontot keresek.
Egészen más Amerikában (jól) élni, meg itt, nyugdíjaskent.
Célokat kell keresni és találni mindig minden korban, mert anélkül elég nehéz élni.
Ha vannak unokák, akkor értük érdemes élni, különben szerintem sem. Mármint tényleg ronda az ember, fáj mindene, romlik mindene, stb.
Amúgy van, aki csak 50 éven felül szenved krónikus betegségektől és csak 50 éven felül kell diétáznia ezek miatt? 😲
Egyébként 60 körül nagyon-nagyon sokan meghalnak, a várható élettartam statisztikáját, már amennyiben hihetünk neki, a néhány matuzsálem nyomja fel. Annyit ér az a statisztika, mint az átlagfizetés. Nem tudom, ki hogy van vele, de Budapesten egy rakás ismerősöm tengődik nettó 200-250-ből és akkor hivatalosan 400 az átlag. Persze, a politikusok és a néhány jól fizető szakma felnyomja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!