Mitől lehet szívdobogásom?
Sziasztok! 22/F
Maszturbálás után is mikor elmegyek érzem hogy erősebben bedobog a szívem vagyis a mellkasomon kb 10 másodpercig utána elmúlik.
Ha pl ülök akkor is néha érzem a szívdobogásom.
Ha tevékenykedek vagy dolgozok vagy futni vagyok akkor nincs ilyen...
Csak pl ha munka után leülök olvasni akkor is kicsit érzem a mellkasomon hogy dobog a szívem.
Voltam kardiológusnál volt ekg, terheléses ekg, ultrahang, vérvétel, pajzsmirigy vérvétel/ultrahang, mellkas röntgen de nincs semmi szervi bajom.
vérnyomásom meg a pulzusom is jó.
Mitől lehet ez? Régen sose volt ilyen vagyis pl 1-2 éve ilyen dolgok után.
Nincs se légszomjam se szédülésem se fájdalmam se semmim mellette.
Ez csak van és ennyi.
Semmi más tünettel nem jár.
Szia! 25L vagyok és ugyanez. Én is voltam részletes kivizsgáláson és nem találtak semmit. Amiket én észrevettem:
-Van valami összefüggés a vérnyomás és az erős szívdobogás között, ha alacsony vagy lesik a vérnyomás, nornalis, hogy a szív "kompenzál" és valamivel gyorsabban ver. Nekem kifejezetten fel szokott pörögni amikor fekvésből/ülésből felállok, főleg ha félig alszok még reggel, vagy lenn van a vérnyomásom alapból.
-a testmozgás jót tesz ennek. Nem az,amikor nagyon felpörög a pulzusod, és túlhajtod magad, hanem a könnyed, rendszeres mozgás.
- nekem a covidom óta durvult el a helyzet, és a kardiológus és a háziorvos szerint is sajnos lehet köze hozzá, "valószínű idővel elmúlik" (8 hónapja tart :D )
- ha rástresszelsz, az rosszat tesz mert ördögi körbe kerülsz.
-nekem erősebb, ha kialvatlan vagyok,ha nagyon stresszelek valamin, mensi előtt és alatt (ez nálad fiúként nem releváns vszeg, de a hormonális változások a lényeg itt), vagy ha egy olyan napom volt amikor hosszú hajtós időszak után pihenőnapom volt es egész nap kb feküdtem, pihentem, valamint akkor, amikor rágyújtok , de akkor sem mindig. (Sajnos 7-8 éve cigizek)
- vannak technikák, amik segítenek kizárni a szívdobogásodra való akaratlan figyelmet. Kognitív terápia, meditáció, relaxációs tréningek segítenek amikor épp van egy ilyen rossz bedobogás, és nekem szokott segíteni, ha csakazértis elindulok a dolgomra és nem figyelek rá, egy kis idő után jobb lesz.
-a tunetek miatt rendszeres (évente vagy 2 évente) kardiológiai kivizsgálás javasolt, de gondolom ezt elmondta a doki is. Bár ez ismét lehet irreleváns, mert lehet tök máshol vagyunk az "egészséges" tartományon belül😅, nekem javasolt.
Értem Köszönöm!
Tehát a futás esetleg jó lehetne mint sport?
Érdekes amúgy ez a dolog.. Pl ha együtt a család meg megy a beszélgetés egésznap ez meg az kb nem is érzem egyszer sem...
Biztos hogy ha jobban ráfigyelsz, jobban meg is érzed, mintha el nyugodt kiegyensúlyozott környezetben foglalod le magad. :)
Szerintem jó a futas, csak legyen rajtad pulzusmérő és utólag nézd meg hogy jó tartományban van-e, ne hajtsd túl magad, inkább enyhébb kocogasokkal kezdj. :)
Igen, ha futás közben maszturbálsz, akkor nem érzel szívdobogást..? 😏
Egyébként természetes jelenség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!