Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A pulzus állandó általában?

A pulzus állandó általában?

Figyelt kérdés

Mikor eszek akkor kicsit magasabb utána. Vagy ha fekszek akkor nyugodt pulzusom van egyenletes.

Ha felkelek megemelkedik. Ha megfordulok megemelkedik ugyanúgy egy kicsit.

Mindig valamire emelkedik egy kicsit aztán visszaáll.

Tehát minden kis mozgásra érzem hogy picit jobban dobog picit gyorsabban.

Ez mindenkinél így van? Ez normális?

Főleg hogy fekeltem volt kb 65 ettem es ulok es erzem hogy most van vagy 80.

Ez normális?

25/F 175/74 kg

2023. febr. 5. 10:17
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Szia! A felnôttek esetèben a nyugalmi pulzus 60-80 szivverès közötti èrtèk számit normálisnak. Nyugalmi állapotnak nevezzûk, amikor nem vagyunk mozgásban, ès a sziv a legalacsonyabb mennyisègû vèrt pumpálja az erekbe. Ûlèskor, fekvô állapotban, pihenès közben amennyiben nem vagy beteg a normál pulzusszám 60 ès 100 között van.
2023. febr. 5. 11:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Akkor csak én figyelem túlzottan ezeket hogy ha felallok vagy megfordulok vagy eszek vagy ilyesmi hogy megemelkedik a pulzusom?

En nezem magam tulsagosan? Vagy ez nem normalis ?

2023. febr. 5. 11:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Túltolod, ami szorongáshoz vezet és már kész is az ördögi kör.
2023. febr. 5. 11:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Mert pl ha ülök a jó meleg vízbe is a kádba akkor is felmegy vagy 100 ra a pulzusom érzem..
2023. febr. 5. 20:47
 5/7 A kérdező kommentje:

Meg evés után is felmegy pl 80-85 re meg kicsit jobban érzem hogy dobog.

Ezek mind normális dolgok?

2023. febr. 5. 21:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen
2023. febr. 9. 03:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Juj ne ezt nagyon gyorsan fejezd be kérlek! Bár valaki nekem is szólt volna erről korábban, mikor mániásan figyeltem a pulzusom napközben.

60 és 90 között minden teljesen normális, nem kell figyelgetni! Ha eszel felmegy igen, akár 100 körülire, mert leesik a vérnyomás. Ha felállsz is felmegy, ezek normális dolgok.

Mindig igyál sokat, mert a kevés folyadéktól is feljebb megy, nem is kicsi a különbség.

2023. febr. 9. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!