Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi történik amikor 35-ös...

Mi történik amikor 35-ös pulzust mutat a vérnyomásmérő?

Figyelt kérdés

Felkaros mandzsettás, és ujjra csíptethető mérővel is mérek időnként ilyen alacsonyat. Gondolom nem ennyi, mert elájulnék. Abban sem hiszek, hogy egyszerre romlik el az összes mérő. Alapból jó szokott lenni a pulzusom 60-70 körül. Vérnyomásom magas, arra gyógyszert szedek, azzal 140/100.

Nem érzékel minden ütést? Vagy valami ritmuszavar lehet?

Kell aggódnom? Más is tapasztal ilyet?

2023. febr. 3. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor tedd a mellkasodra, a nyaki verőeredre vagy a csuklódra a kezed és számold a szívverések számát 30mp-ig, majd szorozd fel kettővel.

Azt is figyeld egyenletes e vagy össze vissza.

A pulzus átlagosan 60-90 között normális .

2023. febr. 3. 20:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Úgy érted pulseoximeterrel ?

Milyen gyakran ?

Van más tüneted ?

2023. febr. 4. 10:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy ? Panaszaid ?
2023. febr. 4. 10:46
 4/4 A kérdező kommentje:

Mértem felkaros mérővel is, oximeterrel is. De szerintem ennyitől elájulnék.

Közben arra gondoltam, hogy inkább egy kis ritmuszavar, tachikardia ( így mondják?), és nem érzékeli rendesen a műszer, azaz nem tudja megmérni pontosan. Lehet, hogy hülyeséget mondtam.

Szívdobogásérzésem van közben, kényelmetlen diszkomfort. 45 éves férfi vagyok.

2023. febr. 9. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!