Alacsony fajsúly mitől lehet?
Figyelt kérdés
Itthon van vizelet tesztcsík és amikor megnézem akkor mindig 1010 körül van. Reggel néha több. Olyan is volt hogy reggel 1025-1030 között volt. De nappal mindig ennyit mutat. Vér miatt néztem a csíkot de erre is figyelmes lettem és azóta nézem. Úgy kb 2L körül iszom egy nap elosztva. A vizeletem színe sárga vagy világossárga. Nem vízszínű. Csak ritkán. Mitől lehet ez? Ez baj?2023. jan. 27. 15:14
1/3 anonim válasza:
Ez csak egy paraméter, ami a legtöbb ember számára normális tartomány. Amúgy hivatalosan 1000-1030ig "normális" szóval a tiéd teljesen rendben van
2/3 anonim válasza:
Alacsony fajsúly attól van, ha híg a vizelet, ami nap közben és megfelelő folyadékbevitel esetén normális. Ha a reggeli első vizeletnél is alacsony lenne a fajsúly, az a vese koncentrálóképességének csökkenését is jelezhetné.
3/3 A kérdező kommentje:
Most egy kicsit meg vagyok ilyedve. Remélem ez nem annyira alacsony. De mindenképp rá fogok kérdezni erre is az orvosnál. Nekem nappal mindig ennyi. Még ha 1 vagy 2 óráig nem iszom akkor is. Gyakran kell pisilnem az utóbbi időben. De azt gondoltam hogy felfázás. De színe szaga mindig van. Kivéve ha egyszerre sokat iszom.
2023. jan. 27. 16:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!