Antibiotikumnak 3 hét után lehetnek mellékhatásai?
Figyelt kérdés
Azi-Sandozt szedtem december elején 3 szemest hörgőgyulladásra.
Lehet,hogy most jönnek ki a mellékhatásai?
Napok óta nagyon puffadok és fàj a hasam...Vagy ez már inkább más miatt van?
2022. dec. 30. 20:05
1/7 Gerelyke44 válasza:
Szia. Ez sajnos lehet az antibiotikum mellékhatása hiszen az nem csak a "rossz bacikat" nyírja ki, hanem a bélflórát is megcincálja. Probiotikumot szedj, és rendbe fogsz jönni! Jobbulást! :)
2/7 anonim válasza:
Biztos hogy nem. Az már régen kiürült a szervezetedből.
3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon rossz a hasam..puffadok egész nap..Nagyon meg vagyok ijedve,hogy valami komolyabb bajom lesz!
2022. dec. 30. 20:19
4/7 anonim válasza:
Az nem mellékhatás, hanem a velejárója. És nem három hét után kezdődik.
5/7 anonim válasza:
pre-és probiotikumokat fogyassz, élőflórás joghurt, Normaflore stb. Ha nem javul, lehet a stressztől is, hiszen mint mondod, meg vagy ijedve ezen. Nekem is olyan a hasam ha idegeskedem. Egyébként IBS is lehet még, ha nyugodt állapotodban sem javul. Vagy érzékenység valamilyen ételre gluténra, csak most jött elő. Nem komoly nyűgök ezek, de kellemetlenek és kezelendők.
6/7 anonim válasza:
Lehet, de nem feltétlenül az. Legyen otthon széntabletta és Bolus adstringens. Előbb vegyél be széntablettát (pl. 2 x 3 szem) és mellette tarts szigorú diétát. Ha a tünetek 1 nap alatt nem enyhülnek, akkor hasfájás esetén vegyél be 1 szem Bolus adstringenst.Ez a hasfájást általában pár óra alatt megszünteti, többet ne vegyél be, mert kellemetlen székrekedést okozhat túladagolásnál. A diétát folytasd még pár napig. A mások által javasolt élőflórás tejkészítményt csak óvatosan, kis adagban fogyassz először és csak akkor, ha hasi tünetek már nincsenek, a probiotikumot is csak akkor szedd, amikor hasi tünetek már nincsenek.
7/7 A kérdező kommentje:
Hasmenésem nincs,de többször kell wc-re mennem.
Probiotikumot szedem.
Tejeset sajnos nem tudok enni ,mert tejérzékeny vagyok..
2022. dec. 30. 21:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!