Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Antibiotikumnak 3 hét után...

Antibiotikumnak 3 hét után lehetnek mellékhatásai?

Figyelt kérdés

Azi-Sandozt szedtem december elején 3 szemest hörgőgyulladásra.

Lehet,hogy most jönnek ki a mellékhatásai?

Napok óta nagyon puffadok és fàj a hasam...Vagy ez már inkább más miatt van?

2022. dec. 30. 20:05
 1/7 Gerelyke44 ***** válasza:
72%
Szia. Ez sajnos lehet az antibiotikum mellékhatása hiszen az nem csak a "rossz bacikat" nyírja ki, hanem a bélflórát is megcincálja. Probiotikumot szedj, és rendbe fogsz jönni! Jobbulást! :)
2022. dec. 30. 20:17
 2/7 anonim ***** válasza:
42%
Biztos hogy nem. Az már régen kiürült a szervezetedből.
2022. dec. 30. 20:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon rossz a hasam..puffadok egész nap..Nagyon meg vagyok ijedve,hogy valami komolyabb bajom lesz!
2022. dec. 30. 20:19
 4/7 anonim ***** válasza:
24%
Az nem mellékhatás, hanem a velejárója. És nem három hét után kezdődik.
2022. dec. 30. 20:20
 5/7 anonim ***** válasza:
pre-és probiotikumokat fogyassz, élőflórás joghurt, Normaflore stb. Ha nem javul, lehet a stressztől is, hiszen mint mondod, meg vagy ijedve ezen. Nekem is olyan a hasam ha idegeskedem. Egyébként IBS is lehet még, ha nyugodt állapotodban sem javul. Vagy érzékenység valamilyen ételre gluténra, csak most jött elő. Nem komoly nyűgök ezek, de kellemetlenek és kezelendők.
2022. dec. 30. 20:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet, de nem feltétlenül az. Legyen otthon széntabletta és Bolus adstringens. Előbb vegyél be széntablettát (pl. 2 x 3 szem) és mellette tarts szigorú diétát. Ha a tünetek 1 nap alatt nem enyhülnek, akkor hasfájás esetén vegyél be 1 szem Bolus adstringenst.Ez a hasfájást általában pár óra alatt megszünteti, többet ne vegyél be, mert kellemetlen székrekedést okozhat túladagolásnál. A diétát folytasd még pár napig. A mások által javasolt élőflórás tejkészítményt csak óvatosan, kis adagban fogyassz először és csak akkor, ha hasi tünetek már nincsenek, a probiotikumot is csak akkor szedd, amikor hasi tünetek már nincsenek.
2022. dec. 30. 21:00
 7/7 A kérdező kommentje:

Hasmenésem nincs,de többször kell wc-re mennem.

Probiotikumot szedem.

Tejeset sajnos nem tudok enni ,mert tejérzékeny vagyok..

2022. dec. 30. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!