Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért látszódik ki néha...

Miért látszódik ki néha nagyon az ér a halántékomon?

Figyelt kérdés

Néha ha edzek, vagy mondjuk iszogatas van nagyon kilatszodik az ér a halántékomon bal oldalt.

Gondolom magasabb ilyenkor a pulzusom és az okozza, de nem veszélyes ez? Eleg durva. Meg hat picit vekony is vagyok. Hagyjam figyelmen kívűl?

20/f

2022. nov. 5. 22:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Valoszinuleg magas a vernyomasod (igen, 20 evesnek is lehet magas vernyomasa, akkor is, ha nem dohanyzik).

Az is lehet, hogy valamilyen sziv-problema van a hatterben.

Szamold ossze, hogy a felmenoid es az o testvereik kozott hanynak van/volt barmilyen keringesi problemaja, es ha ez a szam nagyobb, mint 1, akkor menj el dokihoz. A gyogyszert, amit kapsz, szedd pontosan, es ne igyal alkoholt amig szeded (vagy irj egy vegrendeletet)

Es ne cigizz. Elektromos cigit sem.

2022. nov. 5. 23:19
 2/10 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, vegyel egy fitbit-orat (vagy hasonlo minosegu egyeb markat), az ellenorzi a szivverest es meg par dolgot.
2022. nov. 5. 23:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Kedves Doktorúr senkinek nincs ilyen a családban.

A vérnyomásom rendben van. Nem szedek gyógyszert. Mindig jó a pulzusom.

2022. nov. 5. 23:25
 4/10 anonim ***** válasza:

Egyszer merd meg, amikor epp kidudorodik az az er.

A "jo pulzus" max te azt gondolod.

De minden dontes a te kezedben van, en csak javasoltam valamit, ez nem egy kotelezo utasitas.

Azert nem artana, ha vennel egy olyan fitbit vagy apple (vagy hasonlo) okosorat, es figyelned a szervezeted.

Jobb egeszseget neked!

2022. nov. 6. 00:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Megmertem. Vernyomas 115/70 pulzus kicsit magasabb volt de aztan 15 perc piheno utan olyan 75volt. Fogyasztottam alkoholt ma es az vitte fel s pulzusom azert latszodott ki, amugy maskor nem szokott max edzes kozbe de hat akkor felmehy a pulzus. 70 korul van a nyugalmi pulzusom. Folosleges volt kiirni a kerdest
2022. nov. 6. 00:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Sok a folyadék
2022. nov. 6. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanez van. Alkoholtól (főleg töménytől), edzéstől meg ma úgy vettem észre attól is, ha a hidegből bejövök a melegbe.
2023. jan. 30. 17:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Nekem a vernyomasom mindig okes a legtobb olyen 127 .. nem hiszem hogy az lenne, meg nekem nem folyton latszik ki…edzeskor kiszokott nekem is valszeg mert akkor felgyorsul a pulzus, ezaltal a vernyomas is emelkedik de az le megy normal esetben mozgas utan igy el is mulik a kidudorodo er.. tulaggodtam
2023. jan. 31. 22:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem sem mindig és nekem is elmúlik egy idő után.
2023. febr. 1. 11:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Akoholtól, tapasztalat
2023. febr. 1. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!