Mit kezdjek az alacsony vérnyomás kellemetlen tüneteivel?
Picikét alacsony a vérnyomásom. Általában 110-115, de van mikor 101-98 körül van. Pulzusom idegi alapon néha 90, de normál esetben 65-80 között van.
Tegnap délután egybe aludtam 3 órát és mióta felébredtem mint akit leütöttek úgy fáj a tarkóm ami sugárzik a fejem tetejéig. Akkor volt 101/81. Ittam kávét, amitől egy ideig jobban lettem, de aztán visszatért a fejfájás és nem bírok feküdni pedig éjszaka van és aludnom kéne. Most per pillanat 115/65 volt. Ha front van vagy bármi akkor még ezt a kis eltérést is érzékelem. Köszönöm a segítséget!
19L
SZia,
Probálj rendszeresen mozogni és itt a rendszeren van hangsúly. Főleg dinamikus sportot (pl úszás, futás, séta, aerobic...)
Illetve figyelj a folyadél bevitelre (2-3l/nap)
Boldog Napokat !
Chris
Többen kérdeztétek, hogy vékony vagyok-e. Nem annyira, pont jó szerintem. 156 cm 58 kg. Viszont nekem soha nem voltak vérnyomás problémáim addig amíg nem fogytam kevés idő alatt kb 14 kg-t. 2-3 hónap alatt, mivel időnként rám tör erős szorongás és akkor vagy nem tudok enni vagy, ha tudok sem hízok, ugyanúgy mennek le a kilók akármit eszek. Ha ez rám törne arra az esetre kaptam nyugtatót amit most már szerencsére nem szedek rendszeresen. Itt kezdődött el, hogy eleinte nem éreztem annyira, hogy alacsony lenne a vérnyomásom, csak a magas pulzus miatt mértem és abból láttam, aztán fokozatosan egyre jobban kínoznak a tünetek.
Egy enyhe vashiányom volt kislányként amire kaptam tablettát, de olyan kellemetlen tüneteket okozott, hogy nem szedtem tovább, viszont azóta sem mondták az orvosok a vérkép alapján, hogy az nem lenne rendben így azzal eddig nem foglalkoztam eddig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!