Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit jelent az alábbi MRI...

Mit jelent az alábbi MRI lelet? Továbbiak lent.

Figyelt kérdés

1 éve faj a bal vállam, eléggé beszűkült a mozgás. Már a jobb vállam is fáj, gyengébben. Semmi külső hatás nem érte, egyszer úgy ébredtem, hogy be van állva mondkét vállam, mintha elfeküdtem volna. Orvossal nem jutottam előre, kaptam gyulladáscsökkentőt, injekcióztak már, nem javult, így saját elgondolásból privàt alapon csináltattam MRI-t.

Az MRI lelet:

“A vállizületet alkotó csontokban kóros jeleltérés nincs.

A labrum glenoidale megtartott.

Kis mennyiségű kóros ízületi folyadék ábrázolódott.

A m. supraspinatus ín kiszélesedett, magas jelontenzitást mutat, de végig követhető.

A m. biceps ín lefutása szabályos, környezetében kevés folyadék található.”

Köszönöm, ha segítesz! 33/N

2022. okt. 3. 07:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem izomlazítóval kenegessed, főleg lefekvés előtt és kíméld, amennyire lehet. Ha ez pár napon belül nem hoz érezhető változást, akkor még mindig lehet, hogy gyógymasszőr, gyógytornász tudna segíteni. Ortopédián, reumatológián voltál?
2022. okt. 3. 08:18
 2/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Van egy kis gyulladás a vállízületben és emiatt folyadék is van, plusz a lágyrészben is. Gyulladáscsökkentőt kell alkalmazni, pihentetni, mást nem tudsz csinálni.
2022. okt. 3. 08:20
 3/10 A kérdező kommentje:

Mérhetetlen mennyiségű izomlazítót és gyulladáscsökkentőt kentem rá.

Folyamatosan pihentetem, hónapok óta. De már akkor is fáj, ha üvegből akarok inni és felemelem a számhoz.

Reumatológia: adott gyulladáscsökkentőt (400mg-osat), de semmi nem változott l.

Ortopédia: adott egy injekciót, talán 1-2 napig minimálisan jobb volt, de semmi.

Csinált röntgent, valami csont kicsit kintebb àll, ennyit mondott. Értem én, de mindkét oldalon, és 32 évig nem volt baj, egyik reggelre meg mindkettő kintebb állt?! A fájdalom a lapockáimat is érinti, kifejezetten erős, égő fájdalom. (A lapockák a gyulladáscsökkentőtől és antibiotikumtól javultak).

Antibiotikumot azért kaptam, mert a neutrofil magas volt. 7-ig jó és nekem 12-13 körül volt.

2022. okt. 3. 08:24
 4/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Izomlazító nem oldja meg a problémát csak a fájdalom nem lesz olyan mértékű és jobban tudod mozgatni, ami elősegíti a folyadék felszívódását. Sajnos az úgy szokott lenni, hogy sok évig semmi, aztán egyszer csak beüt a dolog és onnantól kezdve problémát okoz, főleg ha valamilyen csont (ezt jó lenne tudni melyik) kintebb áll. De ezeken kívül nem tudsz mást csinálni, esetleg még fizikó, de addig kell járni az orvosok nyakára amíg nem rendeződik a panaszod.
2022. okt. 3. 08:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Most jó a vérképed?
2022. okt. 3. 08:31
 6/10 A kérdező kommentje:

Sőt, a tüdőmön is volt kis folyadék, amit okozhatott a körülötte lévő ízületek gyulladása. A mellkas CT már teljes negatív, teljes gerinc MRI is és szívultrahang is.

Immunológiára is kell mennem, Rheumatoid arthritis gyanúja miatt.

Köszönöm a válaszokat!!!

2022. okt. 3. 08:31
 7/10 A kérdező kommentje:
Fehérvérsejt 16 (10-ig jó) és neutrofil 12 (7-ig jó) változatlanul. Más értékben (legalábbis amiket néztek), nincs eltérés. CRP nem emelkedett.
2022. okt. 3. 08:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Fogászati, nőgyógyászati szűrésekre is érdemes lenne elmenned. Akár még nemi betegségekre is érdemes lenne szűrést csináltatnod, mert a férfiakban nem lehet megbízni.
2022. okt. 3. 08:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Fogászat rendben van (járok rendszeresen), a férfiaktól pedig biztos nem kapok el semmit :)))))))
2022. okt. 3. 08:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Próbálkozz esetleg fizioterápiaval és gyógytornaval.
2022. okt. 3. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!