Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Tapasztalat Manuka mézzel...

Tapasztalat Manuka mézzel reflux ellen?

Figyelt kérdés

ÁllÍtólag jó rá.

Körzeti doki elküldött reflux vizsgálatra mert szerinte az van nekem. Néha gombócot érzek a torkomban de nincs sav túltengésem csak sokszor kellemetlen érzés a gégémnél. Belenézett a torkomba de nem látott semmit. Stressz is okozhat ilyen tünetet azt mondta. Napi 2x szedek Manuka mézet és esténként egy késhegynyi szódabikarbónát is beveszek. A konkret reflux tesztre még nem mentem el (vér és lehellet vizsgálat reggel éhgyomorra stb). Szeretném elkerülni a gyógyer szedést ha lehet. Van egy mézes beszállitonk Új-Zélandról akitől vettünk jó pár kiló Manuka mézet (300-1100 GMO) mert jó az immun rendszernek de több ismerős mondta, hogy ők refluxra is szedik. Én csak 1-2 hete kezdtem. Valakinek ezzel tapasztalat?

2022. szept. 29. 08:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

#10: a szódabikarbóna kb. "népi gyógymód", akkori időkből, mikor még nem voltak célzott és hatékony gyógyszerek a refluxra. Kb. hétköznapi szintű logika, hogy ha sok a sav, akkor lúggal kell közömbösíteni.

De ugye azóta elég sokat fejlődött az orvostudomány, és rengeteg kutatás eredményeképpen fejlesztettek ki hatékony gyógyszereket. Az emberi szervezet egy komplex rendszer, nem ilyen egyszerű a kémiai reakció, hogy sav+lúg=só+víz. :)

#8: abszolút tipikus "csodaszer" lehet ez, amit jól megmarketingeltek (sic!). Az itthoni szabályozás szerint eleve TILOS bármilyen termékről gyógyhatást v. megelőző hatást állítani, ami nincs törzskönyvezve, és nincsenek mögötte laboratóriumi vizsgálatok + bizonyítható gyógyhatások.

2022. szept. 30. 09:29
 12/22 A kérdező kommentje:
Azért próbálok természetes gyógymódot találni, mert alapvetően gyógyszer ellenes vagyok. Családban arról számoltak be, hogy a csodaszer abbahagyása után nem sokkal még több savuk lett. Van amikor kell a gyógyszer de csak azért mert néha ég a gyomrom vagy gombócot érzek a torkomban nem fogok szaladni a dokihoz gyogyszerért. Lehet nincs más megoldás de sajnos nagyon rossz tapasztalataink vannak az orvosokkal és a gyógyszerekkel kapcsolatban. Szerencsére nem kellett sokszor látogatnom őket, de amit a feleségemmel múveltek az kritikán aluli. Mézet napi 2x eszem mostmár kb 3 hete és megnyugtatja a gyomrom. Szódabikrbónát 2-3x egy héten. Viszont a gombócot a torkomban sokszor érzem. A héten elmegyek dokihoz megcsinálom a tesztet aztán majd kiderül h mi van. Köszönöm a válaszokat.
2022. okt. 3. 08:26
 13/22 anonim ***** válasza:
Ausztraliaban sem teljesit az egeszsegugy fenyesen? Pedig eleg jol allnak a statisztikakban. Keves halalozas / Covid, Rosszindulatu daganat/ . Szuper korhazak. Mi volt a rossz tapasztalata a nejednek?
2022. okt. 3. 09:17
 14/22 anonim ***** válasza:
Placebo.
2022. okt. 3. 11:45
 15/22 A kérdező kommentje:

Gyönyörű, jól felszerelt, Óceánra néző rendelők csak szakmailag lehetne még hová fejlődni. Volt doki aki tényleg a kilátással haknizott mert már nem maradt neki más a tarsolyban. Amikor egy belső eredetü problémát csak és kizárolag külsőleg alkamazandó bőrkrémmel és/vagy szteroidokkal próbálnak orvosolni. Elválasztották a belsőt és a külsőt. Hopp, kijött egy ekcéma adjunk rá valami kenőcsöt de hogy miért jött ki azt egyszer sem próbták meg feltárni. Félrekezelés éveken át rezzenéstelen arcal. Feleségem végül saját magát gyógyította ki pl gondolkodás mód megváltoztatásával stb...Lehet valakinek ez kuruzslás meg placebo de meggyógyult hosszú évek semmitható gyógyszeres kezelése után.

Igyekszem tavoltartani magam orvosoktol, gyogyszerektol.

2022. okt. 3. 12:41
 16/22 anonim ***** válasza:
2022. okt. 3. 12:58
 17/22 A kérdező kommentje:

Ez nem fobia hanem valos tapasztalat.

Koszonom a valaszokat.

2022. okt. 4. 03:25
 18/22 anonim ***** válasza:
Miert nem ausztrál faq oldalon panaszkodsz, ha az ottani eü rendszerrel vwgy elegedetlen?
2022. okt. 4. 08:45
 19/22 anonim ***** válasza:
Én próbáltam a Manuka mézet, nem reflux miatt. Viszont sajnos a refluxra éppen hogy ráerősített. Másra viszont jó volt.
2023. jan. 5. 13:24
 20/22 anonim ***** válasza:
19-esnek: mire használt a manuka méz? köszönöm
2023. jún. 14. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!