Tegnap este kezdődött, mi bajom lehet?
Tegnap este enyhén elkezdtem érezni, mintha nehezebb lenne a levegővétel, valami mintha picit nyomná a mellkasom. Aztán ma reggelre gondoltam elmúlik, még sosem volt ilyen, hiszen 19 éves vagyok, sose szorongok, nem is értettem. Viszont ma reggel még rosszabb lett, a mellkasom egy csíkban fáj, nem élesen, de érezni, ugyanúgy kicsit mintha ülnének rajta, szorítana, és a kezem is remeg egy kicsit, és izzad a tenyerem. Rákerestem a neten és azonnal a szívinkfartus jött ki, úgyhogy meg is ijedtem rendesen. Lehet ilyen fiatalon az? Nagyon remélem, hogy nem. Más is érzett már iylet? Mitől lehet, elmúlik majd?
Ui.: megmérten a pulzusom 88/perc, ha számít valamit az elmondottak alapján
Nekem ez eléggé szorongás gyanús pedig, az úgy is lehet, hogy eddig sosem volt ilyened, vagy "azt hiszed" hogy nem szorongsz. Nekem ilyesmik voltak tőle, szúrás, légszomj érzés, izzadás..
Szívinfarktussal már nem ide írogatnál, nem szavbad ennyire megijedni, ami azt illeti - és ezt hipochonderként mondom - SOHA nem szabad neten ilyennek utána olvasgatni, mert akkor garantáltam szorongani fogsz.
Pulzus önmagában nem mérvadó, vérnyomást mérj ilyenkor inkább. Elég durva változás van időjárásban is, majdnem mindeki panaszkodik most nekem. Én is szédelgek néha a napokban, pedig 24 vagyok.
Életmódbeli dolgokban is nézz körül, elegendő alvás, pihenés meg van? Iszol és eszel eleget? Stressz? De neked kell tudni, mennyire érzed rosszul magad és mennyire nagyítód fel. Mert ha nagyon rossz, nem csak egy kis szurkálás, esetleges kimerültség, akkor vizsgáltasd ki a napokban.
De nyugodj meg először is! Az is lehet, azóta jobban vagy.
pszichoszomatikus tünetek, szorongás.
Amúgy pedig ne méregesd a pulzusodat, mert hipochonder leszel tőle. Ha már nem az vagy....
Én is gondoltam szorongásra, de elvetettem, hiszen miért szoronganék. Mondjuk az igaz, hogy az utóbbi időben eléggé ingadozó volt, hogy mennyire alszok jól, az időjárás meg mindig belerondít a napjaimba, úgyhogy az is lehet.
Csak megijedtem, mert még sosem éreztem ilyet, huzamosabb ideig legalábbis. Néha néha volt régen, hogy egy két percig nagyobb levegőket kellett vennem, de az aztán el is múlt.
Most meg olyan fura érzésem támadt, még arra is gondoltam, lehet behorpadt a tüdőm :D esküszöm olyan érzés. De amúgy nem vészes, igazad van. Az izzadás, remegés is ingadozó, nem állandó. Köszi a válaszod!
#1 voltam
Valaki írta itt, hogy ne méreged a pulzusod: nagyon nagyon igaza van! Nehogy rászokj erre, mert nagyon könnyen leszel onnan hipochonder, velem is ez volt és utólag visszanézve jó ég de hülye voltam.. Betegesen figyelgettem, a körülöttem levőknek már az agyára mentem vele.
Örülök, hogy mások szerint is pszichés tünetek inkább ezek.
Amúgy foglald le magad, de 100%-osan, ilyenkor az a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!