Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Titeket mennyire visel meg a...

Titeket mennyire visel meg a jelenlegi helyzetünk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Arra lennék kiváncsi, hogy Ti mennyire stresszeltek azon, hogy milyen idők várnak ránk? Jön az ősz, fűtési szezon, a gáz és a tűzifa ára az egekben, mindenkinek bizonytalan a családi kasszája úgymond, kérdéses, hogy lesz-e távoktatás avagy sem, mi lesz a gyerekkel, a szülőkkel? Emelkedik a rezsi ára, emelkednek az élelmiszer árak, méghozzá mindez rohamosan, semmit nem ér a pénz, a fizetések a béka … alatt, és még a COVID-ról sem mondhatjuk azt, hogy egy lezárt téma.

Én személy szerint nagyon sokat agyalok ezeken, éjszakákat nem alszok, hánykolódok, gondolkodok, mi lesz velünk… Egyes emberek csak sodródnak az árral, majd lesz valami, úgysem tudjuk elkerülni ezeket a dolgokat alapon, meg hogy “csak nem lesz olyan nagy baj”, stb…

Ti hogy vagytok ezzel? Hogyan hat rátok ez?

2022. aug. 17. 16:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

En ezeken a dolgokon annyit stresszeltem mikor kitort a haboru marciusban hogy folyamat olvastam a hireket, neztem a beszamolokat, stb. Teljesen kikeszitett. Foleg az hogy en mint kisember nem tudok tenni ellene semmit. Szoval egyik naprol a masikra felhagytam a mediafogyasztassal. Ezt nem lehet birni ep elmevel. Ami mar hozzam is eljut az mar tenyleg kardinalis, de annyi eleg is. Teljesen kivontam magam mert maskepp becsavarodok. Neha megkerdezem baratom hogy “tart meg a haboru?” meg hasonlok de ennyi is. Amit latnom kell latok az uzleti arcedulakon… Borzalmas.

Hat en igy viszonyulok ehhez.

2022. aug. 17. 16:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Amire nincs hatásunk azon felesleges agyalni. Amúgy nem éppen derűs világ vár ránk.
2022. aug. 17. 16:46
 3/8 anonim ***** válasza:
63%

Ne haragudj, de szerintem rossz felfogás ez a "nincs rá hatásunk, ezért kár rajta agyalni", ugyanis épphogy rászorulunk arra, hogy kontrolláljuk a helyzetet, pl. miből mennyit veszünk, mennyi lesz a kiadásunk, előre kell számolni az anyagiakat, már most spórolni kellene a télre. Ha nem törődnénk ezekkel, akkor könnyen felélhetnénk a megtakarításokat, forrásainkat vagy kicsúszna a talaj a lábunk alól.

Engem teljesen kikészít, hogy ahhoz, hogy fenntartsam az egészséges életmódot, 3x több kiadásom van, mint tavaly. Akkor még nevetgéltem azon, hogy a sajt luxuscikk lesz, de most már így is van.

2022. aug. 17. 16:55
 4/8 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Anyum szér stresszeli magát, én megtettem amit tudtam, valamint tudom, ha se áram se gáz nem lesz én akkor is kitaláltam valamit, így nem érzem, hogy stresszelnem kéne, az idegeskedés sosem old meg semmit, a felkészülés (környezeted, tested, tudatod) pedig segít, hogy a baj ne érjen meglepetésként.

Bár én öszintén mindig így müködtem:

Tudsz tenni a baj ellen?

1.) igen - no problem (tedd meg amit kell)

2.) nem - no problem

2022. aug. 17. 16:57
 5/8 anonim ***** válasza:
4- mi az amit kitalaltam aram es gazmentessegre?
2022. aug. 17. 17:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Pár mécses meg egy virágcserép, oszt rögtön lesz fény meg meleg is:

[link]

2022. aug. 17. 17:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem.

Fát már régen előtte megvettem (tehát nem horror áron). Emellett gázzal is fűtök (kb az átlag körül és majd úgy is igazítom, hogy alatta is legyen). Áram felette van, de az alig havi +2-3 ezret fog jelenteni, emiatt nem ugrom a Dunába. Ezekkel egyelőre 1 évig pipa.

Covidot leszarom, mert a mostani már csak sima influenza, attól, hogy a kormányok a statisztikai számok ellen hadakoznak, még nem ugyanaz a helyzet, ami akárcsak 1 éve volt etéren.

Az infláció nagyobb gáz, mert hiába van megtakarításom, azt is eszi. Vettem egy csomó eurót, valamire majd jó lesz.

2022. aug. 17. 22:05
 8/8 anonim ***** válasza:
ORBÁN Takarodj !!!!!
2022. aug. 18. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!