Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Vékony női alakar változhat?

Vékony női alakar változhat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 33 éves, 160 cm magas és 60 kg súlyú nő vagyok. A testalkatomhoz képest az alkaromat vékonynak találom.(csukló 15 cm könyök alatt alkar 26,5 cm.) Tud az ember rajta változtatni, erősíteni? Vannak hasonló paraméterekkel rendelkező nők itt? Az a nagy félelmem, hogy ilyen karokkal nem vagyok elég erős fizikailag, nem lesz hosszú életem :(ez lehet hülyeség, de így van..

2022. aug. 9. 14:07
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

Mi koze a hosszu eletnek az alkar tomzsisegehez? Semmi. Es ezt te is tudod.

Egyebkent pedig igen valtozhat, ott is vannak izmok amikre lehet edzeni de nem ettol fugg hogy mennyi ideig elsz.

2022. aug. 9. 14:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem az alkarom és lábszáram is picit rövidebb a kelleténél, csuklóm, bokám véknyabb, kezem, lábam kisebb, de nálad sokkal csenevészebb vagyok, 156 cm magassághoz van 12 centis csuklóm, 33-as lábam, szerintem a te 15 cm-d ehhez képest igencsak jó. A lábad is kicsi? Erősíteni mindent lehet, érdemes is lehet, valahol én is olvastam, hogy a fogáserőből lehet a várható élettartamra következtetni - de annyi másból is... ;)
2022. aug. 9. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A hosszú élethez ennek semmi köze, de azért ezen a kijelentésen jót derültem :)

Amúgy persze, hogy lehet erősíteni alkarra. Elég ha beütöd google-be. Angolul több találat lesz, "forearm workout" címszó alatt, ha esetleg nem beszélnél angolul, találsz rengeteg képes, ami magyarázat nélkül is egyértelmű lesz. Nem nehéz gyakorlatok, de ha nem szokták edzeni, meg fogsz lepődni, mennyit kivesznek belőled. Csak fokozatosan edzd.

2022. aug. 10. 23:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Azért kapcsoltam az hosszú élethez, mert én még ilyen nagyon vékony karral nem láttam nagyon idős nőket :(
2022. szept. 5. 11:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nos, nálunk minden női felmenőmnek ilyen, és 90-et megélték. Anyumé is ilyen, benne van a korban. Nálunk súlytól és edzettségtől függetlenül mindig vékony volt, amikor kicsit többet gyúrtam rá, izmosabb volt valamivel. Engem nem zavart soha, de rövidebb életű nem leszel, az tuti :D
2022. okt. 7. 01:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon időseket (85+) én pont a szívós, csupa csont, vékony nénik közt látok.
2022. okt. 7. 01:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Most lemértem a sajátomat és ledöbbentem. Bocs de szerintem a gond a fejedben van pláne hogy ez a legalább második kérdésed erről.

Nekem 14,5 cm a csulkóm és 24 cm az alkarom a tiédél keskenyebb mindkettő és sose láttam vékonynak az alkaromat. Ehhez a felkarom nagyobb sokkal. Vannak nálam sookal erősebb nők akik vékonyabbak mint én (nem vagyok vékony, és te se vagy szerintem 60 kilóval a 16 cm-hez).

A hangsúly szerintem a felkaron van, az jobban feltűnik. Azon lehet javítani. Ha neked az vékony akkor kis súlyzókkal edzés bizzos segít. Az alkarom nem látványos a változás csak ha túlzásba viszed a sulyzózást, nyilván akkor az alkar is jó izmos lesz. De egy átlagos otthoni edzéstől nem lesz változás. A csulkóm viszont az se segít.

Csak ha felszednél 20 kilót akkor sikerülne, mert akkor jó húsos lesz max. De az nem jó mert te magasságodnál 65 kiló már túlsúlyosnak számít.

2023. febr. 25. 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:
*160
2023. febr. 25. 16:45
 9/9 NTBS ***** válasza:
Igen, edzéssel.
2023. ápr. 12. 06:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!