Mit tehetnék ebben az ambivalens helyzetben?
Reggel képtelen vagyok fölkelni, ha tíz óra előtt kelek, hullafáradt vagyok.
Este viszont nem bírok elaludni.
Próbáltam, hogy felkeltem reggel nyolckor, egy hete csinálom, de még mindig nem bírok este aludni. Pörög az agyam, tele van ezer gondolattal, egyszerűen képtelen vagyok arra, hogy ne a megoldásra váró problémáimon agyaljak.
Gondoltam arra, hogy esetleg szedhetnék valami nyugtatót. De így is reggel kávé, stb. kell, hogy fölkeljek, ez abszurd, hogy reggel élénkítő kell, este meg nyugtató :(
Mit lehet ilyenkor tenni? Sajnos esetemben az életmódváltás se kivitelezhető, sokszor dolgozom pl. este tizenegyig, éjfélig, de sokszor már reggel nyolcra suliban kellene lennem, szóval nem egészséges. Ezt azért írom, hogy az ilyen "ugyanakkor feküdj le minden este" jellegű dolgokat hagyjuk, nem kivitelezhető.
Ha be tudnál iktatni estére valami nagyon intenzív sportot, utána nem lenne gond az elalvással. Nálam legalábbis ez segített.
Aztán áttértem a reggeli úszásra (igen, így még korábban kellett kelni...), 1 óra úszás, aztán egyetem, utána programok...estére csak dőltem az ágyba ahogy illik. Valamelyik napszakba iktass be testmozgást (de nem sétára vagy bicajra gondolok), egy próbát megér, szerintem segíteni fog!
Most amúgy azért vagyok fent mert éjszakás voltam, nem mert nem megy az alvás, de azért osztogatom a tanácsokat :D
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!