Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tehetnék ebben az ambivale...

Mit tehetnék ebben az ambivalens helyzetben?

Figyelt kérdés

Reggel képtelen vagyok fölkelni, ha tíz óra előtt kelek, hullafáradt vagyok.

Este viszont nem bírok elaludni.

Próbáltam, hogy felkeltem reggel nyolckor, egy hete csinálom, de még mindig nem bírok este aludni. Pörög az agyam, tele van ezer gondolattal, egyszerűen képtelen vagyok arra, hogy ne a megoldásra váró problémáimon agyaljak.

Gondoltam arra, hogy esetleg szedhetnék valami nyugtatót. De így is reggel kávé, stb. kell, hogy fölkeljek, ez abszurd, hogy reggel élénkítő kell, este meg nyugtató :(

Mit lehet ilyenkor tenni? Sajnos esetemben az életmódváltás se kivitelezhető, sokszor dolgozom pl. este tizenegyig, éjfélig, de sokszor már reggel nyolcra suliban kellene lennem, szóval nem egészséges. Ezt azért írom, hogy az ilyen "ugyanakkor feküdj le minden este" jellegű dolgokat hagyjuk, nem kivitelezhető.

2010. szept. 22. 01:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha be tudnál iktatni estére valami nagyon intenzív sportot, utána nem lenne gond az elalvással. Nálam legalábbis ez segített.

Aztán áttértem a reggeli úszásra (igen, így még korábban kellett kelni...), 1 óra úszás, aztán egyetem, utána programok...estére csak dőltem az ágyba ahogy illik. Valamelyik napszakba iktass be testmozgást (de nem sétára vagy bicajra gondolok), egy próbát megér, szerintem segíteni fog!

Most amúgy azért vagyok fent mert éjszakás voltam, nem mert nem megy az alvás, de azért osztogatom a tanácsokat :D

Üdv!

2010. szept. 22. 02:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem a futás jött be.Ne nézz hülyének de tényleg.Mostanában nekem is elég problémás az életem.Nagyon sok a gondom.De a futás sok mindenen segít.Először is jobb lett a közérzetem.Abban az 1 órában még futok nem foglalkozok gondokkal nem pörög az agyam, csak azzal törődöm, hogy meg tudjam csinálni azt a távot amit kitűztem magamnak.A végére jól kifáradok de mégis egy kellemes érzés.:)
2010. szept. 22. 07:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Felborult a bioritmusod és azt elég nehéz helyrepakolni. Én is hasonló cipőben járok, de már kb 20 éve. Munkaköröm évekig úgy diktálta, éjfél előtt soha nem feküdtem le. És ez az évek során annyira belémrögződött, hogy a mai napig sem tudok elaludni éjfélnél előbb. Próbáltam hamarabb lefeküdni, erre mi történt, már hajnal 4 kor felébredtem és ne is tudtam visszaaludni.Sajnos nem tudok tanácsot adni, csak leírtam neked, ha az ember hosszú évekig mint például én, így él elég nehéz.
2010. szept. 22. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!