Aki 18 éves korától vérnyomáscsökkentő kezelésben részesül, ugyanolyan teljes életet élhet, mint társai?
Az oka megvan. De nem költözhetek ki egy lakatlan szigetre...
Meg eleve rossz korba születtem:)
Milyen mellékhatásra gondolsz?
Én 25 éves korom óta szedek a pulzusomra gyógyszert, kb 20-25-tel alacsonyabb a pulzusom így mintha nem szedném. Kb 70 körül van... enélkül 90-100 között dobogna.
Egyetlen mellékhatása volt, de az is csak az első hónapban amikor elkezdtem szedni... hogy bágyadt voltam, meg kicsit olyan szedáltnak éreztem magam. Persze hiszen a testem nem ehhez volt hozzászokva. Azóta sincs semmi mellékhatás... 20 éve már.
Az, hogy a vérnyomáscsökkentő kezelés hogyan befolyásolja az életminőséget és a hosszú távú egészségi állapotot, személyenként eltérő lehet. Az orvosok általában úgy állítják be a kezelést, hogy minél kevesebb mellékhatást okozzon, miközben a vérnyomást a célzott szinten tartják. Azonban bizonyos mellékhatások még így is előfordulhatnak, például fejfájás, gyomorproblémák, izomgyengeség, és álmatlanság.
Az is fontos, hogy a vérnyomás csökkentése nem jelenti azt, hogy az élet minősége rosszabb lesz, sőt a vérnyomás csökkentése életet menthet, megelőzheti a szív- és érrendszeri betegségeket. A kezelés mellett egyéb életmódbeli változtatás, mint például a rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás és a dohányzás/alkohol elhagyása (akinek nem inge, ne vegye magára) is javasolt.
Rendszeres orvosi ellenőrzés szükséges és a kezelést szigorúan be kell tartani, valamint a vérnyomás szintjét állandóan figyelni kell otthon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!